Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Jó helyen jár, ha tudását szeretné elmélyíteni, piacképessé tenni, beruházna saját jövőjébe. Itt az Excel összes változatával kapcsolatban kiadott, minden könyvünket megtalálja. Ilyen könyvek papírosan - részint óriási terjedelmük, részint a két verzió közt rendelkezésre álló rövid idő miatt - soha nem jelentek meg. Léteznek ugyan töredék terjedelmű papíros kiadványok is,

de gondolja meg:

  • új könyveinket is nagy árengedménnyel áruljuk,
  • a "Biblia" kötetek több, mint ezer kisebb és, több mint négyszáz, az Office mindennapos haszálatában gyakran előforduló feladat lépésről lépésre bemutatott megoldását is tartalmazzák (a 2010, 2013 verziókhoz ezeket még külön xls fájlokban is mellékeljük),
  • e könyvek a drága szoftverek árának töredékéért használhatóvá is teszik azokat,
  • könyveink didaktikusan és kezdők számára is érthetően épülnek fel (mivel nem zsákbamacskát árulunk - tekintsenek bele az ingyenesen letölthető részekbe),
  • ha ezeken"átrágja" magát, biztos gyakorlatot, megalapozott tudást szerez, szinte "guru" lesz,
  • a könyvek ára a hasonló papíros kiadványok árának kevesebb, mint fele,
  • könyveinkhez klasszikus szépirodalmi ajándékok is járnak.

A "Biblia" elnevezésű kiadványaink a külön kiadott összes (7) kötetet egyben, kiegészítve tartalmazzák!

A Microsoft Excel táblázatkezelője a legjobban elterjedt szövegszerkesztő a világon. Használatához számos könyvet nyújtunk a 2007-es verziótól, a 2010-es verzión át, a 2013-as (Office 365) verzióig. A régebbi Excel verziókról szóló könyveket az alábbi kategóriákban találják.

A Microsoft Excel táblázatkezelője az egész világon elterjedt, közismert, közkedvelt és az eladási listákat vezető, rengeteg különböző vállalati feladat megoldására használt program. Ezt bizonyítják a programról megjelent szakkönyvek is. Az Excel 7.0-ás változata könnyebben kezelhető a korábbi változatnál, hatékonyabb, kellemesebb kezelői felületet nyújt a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt. A programkörnyezet egyes elemei már ismertek voltak a program korábbi változataiból (menük, helyi menük). Ezek a Windows 95 átgondoltabb kezelői felületének formáját öltötték magukra. A megelőző, 5.0-ás verziószámú programváltozattal szemben ez a program igazi 32 bites alkalmazás. Ez megmutatkozik a program sebességében is. Jelentősen módosítottak az állományok kezelésén, a dokumentumok (melyeket az Excelben munkafüzetnek neveznek) tárolásán, keresésén, betöltésén. Az 5.0 változatban megjelent „Varázslók” száma gyarapodott. Minden eddiginél jobban törekedtek a fejlesztők az Office programcsomag egységének biztosítására. Ez megjelenik a programok jobb együttműködésében és azonos „kinézetű” funkcióiban. Ilyeneket futtatva sokszor már azt is elfeledhetjük, hogy éppen melyik alkalmazást töltöttük be (lásd a munkafüzetek megnyitását). Az elektronikus postázás sokkal könnyebbé vált. Módosítottak a helyesírás-ellenőrzésen, beépítették az automatikus ellenőrzést, de a dokumentumok egyszerű kezelése, mozgatása, gördítése is felhasználó-barátabb lett. Könnyebbé vált a mozgás a munkafüzet lapjain az aktív oldal gördítősávon kijelzésével. Teljesen átdolgozták a Súgót. Megváltozott a program indítása is.

Mik az Excel 97-es változat legnagyobb újdonságai? Az Office 97 többi tagjához hasonlóan itt is megjelentek a WWW elérésére, vagyis Internetes állományok kezelésére vonatkozó parancsok. Az 5.0-s változatban feltűnt „Varázslók” száma ismét szaporodott. Az új varázslók egy része az új funkciókkal, Internetes eléréssel kapcsolatos (Webűrlap Varázsló, Weblekérdezés), másik részük nyomokban már szerepelt a korábbi programváltozatokban (Fájlátalakítás, Szövegből oszlopok). A Sablon Varázslóval beviteli űrlapot készíthetünk, amellyel kigyűjthetjük az űrlapra bevitt adatokat egy másik Excel listába vagy egy adatbázisba. Egyéni űrlapokat hozhatunk létre a Microsoft Access alkalmazás segítségével is, amelyet használhatunk az Excel lista adatainak szerkesztésére, keresésére vagy törlésére.
   Jelentősen nőtt a program teljesítménye. Most már 65536 sor lehet egy munkalapon és egyetlen cella 32000 karaktert tartalmazhat (a korábbi változatban legfeljebb 16384 sor, és cellánként 256 karakter fordulhatott elő). Ugyanakkor a hibás lépéseket most már nagyobb mélységben vonhatjuk vissza. Akár 16 elrontott lépés is visszavonható.
   Ismét módosítottak a kezelői felületen. A menüsorok az ikonos eszköztárakhoz hasonlóan testre szabhatók. Az Office 97-ben bármelyik beépített eszköztárat vagy menüt átalakíthatjuk, legördülő menükkel, újabb ikonokkal láthatjuk el. Megjelent a képletpaletta, amellyel a korábbi Függvény Varázslónál hatékonyabban alakíthatjuk ki képleteinket. A képletek hivatkozásai az eddigieknél sokkal könnyebben módosíthatók (minden tartományt más színű szegély jelez a munkalapon).
   Új formázási lehetőségek és teljesen új eszköztárak (WordArt, Kép, Rajzolás, Web, Korrektúra, Külső adatok) jelentek meg. Ebben a változatban használhattuk a Mapinfo térképekre épülő egyszerűbb térinformatikai alkalmazást is. Az Excel 2000-es változatában továbbfejlesztették a WWW elérésére, vagyis Internetes állományok kezelésére és a csoportos munkára, valamint az adatbiztonságra, védelemre vonatkozó parancsokat. Ismét módosítottak a kezelői felületen. A menüsorok az ikonos eszköztárakhoz hasonlóan testre szabhatók. Az Office 2000-ben bármelyik beépített eszköztárat vagy menüt átalakíthatjuk, legördülő menükkel, újabb ikonokkal láthatjuk el. A képletek hivatkozásai az eddigieknél sokkal könnyebben módosíthatók (minden tartományt más színű szegély jelez a munkalapon). Új formázási lehetőségek jelentek meg (ferde szöveg, és szegély, cellák egyesítése stb.).
   Az új telepítő eszközzel a szükséges programösszetevők gépünkre másolása egyszerűbb, esetenként gyorsabb lett. A program esetleges hibáit, sérüléseit a Windows Installer-féle telepítő segítségével félig önműködően javíthatjuk.
   Az Office 2000 programcsomag telepítésekor a programok menüszerkezete, gyorsbillentyűi, ikonjai teljes terjedelmükben a gépünkre kerülnek, azonban ezek közül először csak a legfontosabb parancsok érhetők el. Ha szükségünk van bármelyik ilyen programra vagy összetevőre, kattintsunk a parancsra, és az Office 2000 telepíti a programot vagy az összetevőt (ehhez kell később is a telepítő lemez). Egy idő (körülbelül egy hét) után azonban helyreáll az egyensúly. Ennyi idő alatt a programok általunk használt szinte minden parancsát legalább egyszer kiadjuk.
   A személyes fájlokon, például a dokumentumokon, sablonokon kívül a Microsoft Windows telepítője megkeresi és kijavítja a telepített Microsoft Office 2000 programmal kapcsolatban felmerült hibákat. 
    A képletek szerkesztésénél, illetve a tartományhivatkozást váró párbeszédpaneleken megváltozott a tartománymegadás módja. Megjelent a tartományhivatkozás ikon, amellyel a párbeszédpanel lekicsinyíthető, hogy a kívánt tartomány kijelölésekor ne legyen útban. A kijelölés befejeztével ikonra kattintással jeleníthetjük meg ismét a párbeszédpanelt, ahol folytathatjuk a bevitelt egy másik mezőben. Az Excel 2002-es (vagyis 10.0-ás) változata, mint az Office XP legismertebb tagja, ismét könnyebben kezelhető a korábbi változatnál, hatékonyabb, kellemesebb kezelői felületet nyújt a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt. A legtöbb újdonság naponta felhasználható hasznos újítás, illetve a program célszerű továbbfejlesztése. Ezek a Microsoft Office mindegyik programjában azonos módon használhatók.
   Átdolgozták a kezelői felületet. A Microsoft Office XP egyszerűbb, jobban átlátható, könnyebben kezelhető. Az Office programjaiban végzett leggyakoribb feladatok a dokumentum mellett megjelenő a munkaablakokból érhetők el.  
   A legnagyobb jelentőségű újítás a munkaablakok megjelenése, amelyek gyorsabban és könnyebben végrehajthatóvá teszik a leggyakrabban használt műveleteket, de újabb funkciókkal gyarapodott a csoportos munkavégzés eszköztára, a grafikai alkalmazások köre és a képletek szerkesztése is.   
   Az Excel programspecifikus újdonságai között megtaláljuk az adatok importálásának, a képletek és függvények alkalmazásának, a formázásnak nagyobb szolgáltatásbővülése mellett az olyan kisebb, de hasznos változásokat is, mint a keresés és csere, a nyomtatás, a közzététel, a hiperhivatkozás-kezelés, a több nyelvű szerkesztés, a beírt szöveg felolvasása (angol nyelven) stb.
   A program telepítésén csak kis mértékben változtattak, azonban megjelent egy új elem, a termékaktiválás. Ez azt jelenti, hogy a futtatást engedélyező kódot csak a Microsoftos (személyes adatokat nem tartalmazó) regisztráció után kapjuk meg, e nélkül programunk csak korlátozott számú indítást engedélyez. A megoldás célja az illegális programhasználat csökkentése.
   A Microsoft Office Excel 2003-as változatában továbbfejlesztették a web elérésére, vagyis Internetes állományok kezelésére és a csoportos munkára, valamint az adatbiztonságra, védelemre vonatkozó parancsokat. Ismét módosítottak a kezelői felületen. A menüsorok az ikonos eszköztárakhoz hasonlóan testre szabhatók. A Microsoft Office 2003-ban bármelyik beépített eszköztárat vagy menüt átalakíthatjuk, legördülő menükkel, újabb ikonokkal láthatjuk el. A képletek hivatkozásai az eddigieknél sokkal könnyebben módosíthatók (minden tartományt más színű szegély jelez a munkalapon). 
A legnagyobb jelentőségű újítás a munkaablakok megjelenése, amelyek gyorsabban és könnyebben végrehajthatóvá teszik a leggyakrabban használt műveleteket, de újabb funkciókkal gyarapodott a csoportos munkavégzés eszköztára, a grafikai alkalmazások köre és a képletek szerkesztése is. A dokumentumokat egymás mellett párhuzamos görgetéssel jeleníthetjük meg a könnyebb összehasonlíthatóság érdekében. Teljesen új alapokra helyezték a dokumentum biztonságos kezelését, a csoportmunka, és az XML formátum támogatását. Az új Kutatás munkaablak segít az információk begyűjtésében akár a saját gépünkről, akár a helyi hálózatról, vagy az Internetről. Megváltozott a listák, valamint a Súgó kezelése is.

Excel könyvek

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal