Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Windows 7: Mappafrissítés automatizálása

Nagyon idegesítő lehet, hogy a Windows 7 (és úgy látjuk ebbe a hibába esik a Windows 8 is) nem frissíti automatikusan a fájlkezelőben megjelenő mappatartalmat. Így előfordulhat, hogy egészen mást látunk ott, mint ami ténylegesen a meghajtón létezik, nem is beszélve arról, hogy néha megjelenik a félelmetes üzenet "Ez a mappa nem tartalmaz fájlokat". Ez az üzemmód minden bizonnyal a gyorsítást szolgálja - elméletileg - gyakorlatilag, aki ismeri ezt a dolgot, a F5 billentyű megnyomásával frissíti a tartalmat, így viszont még lassabb a megjelenítés.

Az automatizált frissítést is bekapcsolhatjuk a Windows registryben, amelyet a beállításszerkesztővel, vagyis a Regedit programmal módosíthatunk. Indításához kattintsunk a Start gombra, majd a megjelenő Keresés programokban és fájlokban keresőmezőbe írjuk a Regedit szót és nyomjuk meg az Enter billentyűt! Ekkor vagy azonnal elindul a beállításszerkesztő, vagy kapunk egy listát a keresési eredményről (ilyenkor kattintsunk jobb egérgombbal a programok között megjelenő regedit.exe sorra, majd adjuk ki a helyi menü Futtatás rendszergazdaként parancsot).

Keressük meg a beállításszerkesztő fastruktúrájában a HKEY_LOCALMACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies kulcsot! Utána adjuk ki a Szerkesztés menü Új/Duplaszó (32 bit) parancsot és adjuk a bejegyzésnek a NoSimpleNetIDList nevet! A bejegyzést kettős kattintással megnyitva megjelenített párbeszédpanelen adjuk meg az 1 értéket, utána zárjuk be a párbeszédpanelt az OK gombbal, a beállításszerkesztőt pedig a Fájl/Kilépés paranccsal!

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 14:25

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal