Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

CorelDRAW X6: OpenType - számstílusok

Az opcióval a számok megjelenését változtathatjuk meg.

Az Alapértelmezett vonalazás és térköz beállítás a biztosítja a szokásos alapvonalra igazított és térközt alkalmazó elrendezést.

Az Arányos vonalazás (Proportional lining) beállítás a számok tényleges szélességének megfelelő, különböző szélességekkel jeleníti meg a számokat, amely megnyugtató látvány nagyobb szövegrészbe helyezett számok esetében. A számoknak rögzített magassága megegyezik a nagybetűk magasságával, alapvonaluk is közös, nincs eltolás.

A Táblázatos vonalazás (Tabular lining) beállítás a számokat azonos szélességgel, betűtávolsággal és magassággal jeleníti meg. Ezt a tulajdonságot előnyösen alkalmazhatjuk táblázatok esetében.

Az Arányos régi stílus (Proportional Old Style) beállítás a számokat eltérő szélességgel és magassággal, egyes számokat az alapvonalhoz képest eltolva jeleníti meg. Rövidebb szövegekben, a számokat betűkkel kombinálva érdemes alkalmazni.

A Táblázatos régi stílus (Tabular Old Style) beállításnál a számok szélessége azonos, de magasságuk eltérő.

 

 

 

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 10:26
Tovább a kategóriában: « OpenOffice Calc: Kezelőeszközök

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal