Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

LibreOffice Base: Objektumok

Az adatbázis kiválasztása után kell döntenünk az adatbázist alkotó objektumok megnyitásáról. A Base adatbázis-kezelő programban megkülönböztetünk Táblákat, Lekérdezéseket, Űrlapokat, Jelentéseket, mint jellegzetes adatbázis-objektumokat. Ezek közül az adatbázis-kezelő Adatbázis paneljében választhatunk, illetve a választásunk után dönthetünk a megfelelő, már létező objektum megnyitásáról, esetleg létrehozásáról.

 

A megfelelő adatbázis objektumtípus megnyitásához kattintsunk az Adatbázis panel ikonjainak valamelyikére. Ennek hatására az adott típus kibomlik, megjelenik az összes azonos típusú objektum az ablak alsó részén (lásd az ábrát).

Az objektumok létrehozásának parancsai minden objektum esetében a Feladatok panelen, illetve a Beszúrás menüben, vagy eszköztárontalálhatók. A megnyitás, szerkesztés, átnevezés parancsait az adott objektum helyi menüjéből használhatjuk. Az objektumra tett kettős kattintás bevitelre, lekérdezésre nyitja meg az objektumot.

Lekérdezések

A lekérdezések segítségével egy tábla vagy lekérdezés meghatározott feltételeknek megfelelő adatait gyűjthetjük ki. A táblában szereplő adatok változása esetén a lekérdezés eredménye automatikusan módosul. A lekérdezések eredménye egy vagy több tábla adatain is alapulhat.

Űrlapok

Az űrlapok az adattábla rekordjainak bevitelére, módosítására és törlésére szolgáló legegyszerűbb eszközök. Az űrlapok készülhetnek táblák vagy lekérdezések alapján.

Jelentések

A jelentések az adatbázis adatainak nyomtatott formában történő megjelenítésére szolgálnak. A jelentések készülhetnek táblák vagy lekérdezések alapján.

Bővebben: LibreOffice 3 Base - Adatbázis-kezelés másképp

Utoljára frissítve:2014. március 16., vasárnap 09:36

Kapcsolódó elemek

Tovább a kategóriában: LibreOffice Base: Rendszerablak »

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal