Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
InDesign

InDesign (85)

InDesign CS6: HTML

Továbbfejlesztették a HTML-exportálást is. Ez a formátum szintén az Exportálás párbeszédpanel fájltípusai között választható (lásd az ábrát). Az új exportálás a korábbiakhoz képest az alábbiakat támogatja:

  • Külső CSS fájlok stílusadatokkal.
  • Az elhelyezett videók számára az Adobe Flash Player biztosít alaptámogatást.
  • Elhelyezett HTML- és Adobe Edge-animációk.
  • Hivatkozás több egyéni CSS fájlra.
  • Hivatkozás több külső egyéni JavaScript kódra.
Bővebben...

InDesign CS6: Rugalmas szélességű hasábok

A többhasábos szövegkeret átméretezésekor korábban problémát okozott, hogy a program ragaszkodott a beállított hasábszámhoz, függetlenül attól, hogy a hasáb szélessége mennyivel nőtt meg. A CS6-os verzióban a szövegkeret átméretezésekor a program az oszlopszámot automatikusan növeli vagy csökkenti a maximális hasábszélesség figyelembevételével.

Az Object menü Text Frame Options parancsával megjelenített párbeszédpanel General lapján, a Columns (Hasábok)listában választhatjuk a Flexible Width (Rugalmas szélesség) elemet, és megadható a szövegkeret átméretezés utáni oszlopszáma és oszlopszélessége. 

 

 

 

Bővebben...

InDesign CS6: Digitális kiadványszerkesztési munkaterület

A digitális kiadványok szerkesztéséhez szükséges összes eszközt és panelt összegyűjtötték a digitális kiadványszerkesztési munkaterületre. Új digitális kiadvány létrehozásakor a rendszer azonnal erre a munkaterületre vált.

Ha másik munkaterületről váltanánk át, akkor adjuk ki a Window/Workspace/Digital Publishing (Ablak/Munka­terület/Digitális kiadványszerkesztés) parancsot, vagy válasszuk az Alkalmazássávon található munkaterület-váltóban a Digitális kiadványszerkesztés munkaterületet (lásd az ábrát).

Bővebben...

InDesign CS6: Exportálási fejlesztések

Az exportálási fejlesztések nem feltétlenül pozitívak. Valakinek biztos fog hiányozni a Buzzword, SVG és tömörített SVG export lehetősége. Megszűnt viszont a Fájl menü Exportálás almenüje. Az összes, korábban ott megtalálható lehetőség beépült a Fájl menü Exportálás parancsával megjeleníthető párbeszédpanelbe. Ezeket a Fájl típusa listában választhatjuk ki.

Bővebben...

InDesign CS6: Új dokumentum készletek

Új dokumentum létrehozásakor a New document párbeszédpanelen az Intent listában választhatjuk a Print és a Web mellett a Digital Publishing-et is (lásd az ábrát). Ha ezt választjuk, akkor az Page Size listában választhatunk a leggyakoribb formátumok közül is, vagy létrehozhatunk egyéni formátumot. Az egyéni formátumot saját készletbe menthetjük, ami legközelebb megjelenik a Docu­ment Preset listában.

Bővebben...

InDesign CS6: Az EPUB2 fejlesztései

A legtöbb olvasóeszköz az EPUB 2.0.1. verzióját támogatja, ezért az InDesign fejlesztői is ezt a formátumot tekintették elsődlegesnek a CS6 verzió fejlesztése során. Az exportálási beállításokat úgy alakították át, hogy áttekinthetőbb, jobban beállítható és hatékonyabb legyen (lásd az ábrát). Az új és továbbfejlesztett beállítási lehetőségek:

Bővebben...

InDesign CS6: Állandó szövegkeret-kitöltési beállítások

A szövegkeret tulajdonságait megadhatjuk úgy is, hogy szöveg hozzáadásakor, törlésekor vagy szerkesztésekor automatikusan átméreteződjön a szövegkeret.

Ezt az Object menü Text Frame Options parancsával megjelenített párbeszédpanel Auto-Size (Automatikus méretezés) lapján állítjuk be (lásd az ábrát).

 

 

 

Bővebben...

InDesign CS6: PNG exportálása

A kijelölés vagy oldaltartomány is exportálható képként. Ehhez adjuk ki a File menü Export parancsát, és a Fájl típusa listából válasszuk a PNG elemet! Adjuk meg a fájl nevét, elérési útját, majd kattintsunk a Save gombra!

Az ekkor megjelenő Export PNG párbeszédpanelen adjuk meg az exportálási paramétereket! Az ábrán látható, hogy milyen beállítások rögzíthetők.

 

 

 

Bővebben...

InDesign CS6: Helyi szerkesztések megőrzése

Azt már láttuk, hogy a hivatkozott tartalmak frissítései felülírják a gyermek objektumokat. Beállítható, hogy a frissítések során bizonyos egyedi módosítások ne változzanak.

Ehhez a  Hivatkozások panel Hivatkozási beállítások parancsával megjelenített párbeszédpanelen a Helyi szerkesztések megőrzése az objektumcsatolások frissítésekor csoport jelölőnégyzeteivel adjuk meg, milyen tulajdonságok, vagy tartalmak ne frissüljenek (lásd az ábrát).

 

 

 

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal