Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
Corel Photo-Paint

Corel Photo-Paint (22)

Corel Photo-Paint X6: Videó tanfolyamok és tankönyv

A Súgó menü Videó tanfolyamok parancsával megjelenített ablakból indíthatjuk a telepítő lemezről vagy az internetről elérhető videofájlok lejátszását (lásd az ábrát). A bejelentkező üdvözlőképernyő Tanulási segédlet lapján, a További videók hivatkozásra kattintva szintén az ábra szerinti videó lejátszó ablakot jeleníthetjük meg.

Bővebben...

Corel Photo-Paint X5: Automatikus szabályozás

Teljesen új a Szabályozás menü Automatikus szabályozás parancsa, amely beállítási lehetőség nélkül, teljesen automatikusan korrigálja a kép megvilágítását, szintjeit. A pontos és hatásos munkához azonban ez a megoldás a legritkább esetben elegendő. Ilyenkor használjuk a részletes beállításokat. Ebből is megjelent egy új a Szabályozás menü Képszabályozó labor parancsa (lásd az ábrát). A paranccsal megjeleníthető párbeszédpanelen egyesítettek több, korábban részletes beállítási lehetőséget.

Bővebben...

Corel Photo-Paint X4: Javított képkivágat

Módosítottak a képkivágat eszközön (Kép/Körbevágó labor), valamint a színmódok, konverziók beállításán is. Ez utóbbit nem egészen következetesen a Kép menüben és annak Konvertálás almenüjében végezhetjük el. 

A szegélyszín levágásánál pontosabb Kép/Körbevágó labor paranccsal úgy vághatjuk le a képet, hogy a  kiemelő színnel rajzolt vonalon belül található vagy kívüli pixeleket távolítjuk el (lásd az ábrát). Az eltávolított pixelek helyén a kép átlátszóvá válik.

Bővebben...

Corel Photo-Paint X4: Új szolgáltatások bemutatása

A piacvezető Adobe Photoshop CS2-es változatában megjelent egy szolgáltatás, amellyel a program menüszerkezetében kiemelt színnel jeleníthetjük meg az újdonságokat vagy a funkciók felhasználási terület szerint csoportjait. Ebből a jó ötletből a Corel annyit vett át, hogy a Súgó menü Újdonságok kiemelése4almenüjében bekapcsolhatóvá tette, hogy kiemelt háttérrel jelöljük, melyik korábbi változathoz képest megjelent újdonságra vagyunk kíváncsiak. Ha például csak a közvetlenül megelőző, azaz a 12-es változathoz képest újdonságnak számító parancsokra vagyunk kíváncsiak, akkor adjuk ki a Súgó /Újdonságok kiemelése4A 12-es verzió óta parancsot (lásd az ábrát).

A beállítás után az ábrán látható rózsaszín háttérrel jelennek meg az újdonságok a menüben. Tegyük, hozzá, hogy a kisszámú újdonság egy része sem más, mint a korábbi parancsok áthelyezése máshová. Például így jött létre a Szabályozás menü, amelyet a korábbi Kép menü almenüjéből választottak le.

Bővebben...

Corel Photo-Paint X6: Tartalomérzékeny vágás

Az Image menü Smart Carver parancsával eltávolíthatjuk a kép felesleges, ecsettel körülhatárolt részeit úgy, hogy az eltávolított részlet helyét a környezet tölti ki (kicsit hasonlóan a Photoshop tartalom érzékeny kitöltéséhez). Bár a paranccsal megjelenített beállító ablakban többféle paraméteren módosíthatunk, összetett, részlet­gazdag, sok szegélyt tartalmazó képeken az eredmény rendszerint nem megfelelő, vagyis túl feltűnő nyomokat hagy a beavatkozás.

Nagyobb sikerre számíthatunk viszonylag homogén képeknél, ahol a kitöltő mintázat egyértel­műbben választható (ilyen a program súgójából származó, az ábrán bemutatott kép is).

Bővebben...

Corel Photo-Paint X6: Módosított dokkolók

Módosítottak az Objects, Connect, Tray dokkolókon is. A Connect dokkoló ablak a Corel CONNECT X6 alkalmazáshoz hasonló szerepet tölt be. 

Az ablakból elérhetünk bármilyen tartalmat a gépünkön, illetve ingyenesen letölthető vagy fizetős kép, karakterkészlet tartalmakat az interneten keresztül (lásd az ábrát). Ez utóbbiakat a Libraries kategóriában találjuk.

Bővebben...

Corel Photo-Paint X6: Connect dokkoló

Módosítottak az Objects, Connect, Tray dokkolókon is. A Connect dokkoló ablak a Corel CONNECT X6 alkalmazáshoz hasonló szerepet tölt be. Az ablakból elérhetünk bármilyen tartalmat a gépünkön, illetve ingyenesen letölthető vagy fizetős kép, karakterkészlet tartalmakat az interneten keresztül. Ez utóbbiakat a Libraries kategóriában találjuk.

Bővebben...

Corel Photo-Paint X6: Tray dokkoló

Gépünk merevlemezei, vagy az elérhető külső adathordozók megjelennek a Folders kategóriában. A jelölőnégyzetek bejelölésével adjuk meg, hogy az itt található mappák tartalma megjelenjen az ablak jobb oldalán, a Selected Folder elemei közt. Innen a kiválasztott fájlok egyszerűen behúzhatók a szerkesztett dokumentumba, vagy a későbbi munkához félretehetők a munkaablak alján, a Tray dokkolóba (lásd az ábrát).

Mivel a Connect dokkoló tartalma olyan nagy lehet, olyan sok fájlt jeleníthet meg, hogy már kezelhetetlenné válhat a keskeny, dokkolt helyzetű megjelenésében, ezért szélességét húzással megnövelhetjük, de még jobb, ha a dokkoló címsoránál fogva a munkaterület fölé húzva önálló, átméretezhető, lebegő ablakot alakítunk ki.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal