Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
AutoCAD LT

AutoCAD LT (38)

AutoCAD LT 2014: Földrajzi helyek kezelése

Sokat segít az építőmérnöki tervezésben, hogy alávetítésként az internetről letölthető úthálózat-térképet, műhold-felvételt, illetve a kettőt egyszerre bemutató hibrid megoldást használhatunk. Az élő, földrajzi referenciát akár több kapcsoló ponttal is azonosíthatjuk. A megfelelő szelvény megkereséséhez szöveges vagy koordináta-alapú keresés alkalmazható. Beállíthatjuk a megfelelő földrajzi koordináta-rendszert is (lásd az ábrát).

A térkép vagy a légifotó megjelenik a rajz alatt. Alapértelmezés szerint a rajz origója a helyjelölőhöz kerül. A térkép megjelenésén a Földrajzi elhelyezkedés szalagfülön módosíthatunk. A helyjelölő később is áthelyezhető, de földrajzi információt hordozó egyéb helyjelölőket is alkalmazhatunk.

Bővebben...

AutoCAD LT 2014: Poláris és tárgyraszter követés

Az AutoTrack bekapcsolásával az objektumok adott szögben, vagy más objektumokkal való bizonyos kapcsolatban rajzolhatók, ideiglenes igazítási útvonalak segítik az objektumok pontos helyzetének és állásának kialakítását. Az AutoTrack alkalmazásakor két követési funkciót választhatunk: a poláris követést és a tárgyraszter követést. Az AutoTrack üzemmódot az állapotsoron található Poláris követés és Tárgyraszter követés gombokra kattintva kapcsoljuk be- vagy ki. A poláris követés az F10 és a tárgyraszter követés az F3 billentyűvel is bekapcsolható. Tulajdonságait az Eszközök/Beál­lítások paranccsal megjeleníthető Rajzolás párbeszédpanel-lapon állítjuk be.

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Állapotsori kapcsolók

Az állapotsor jobb oldalán megjelenő, üzemmódváltó kapcsolók és beállító eszközök:

Papír/Modell: Be- vagy kikapcsolja a papír- és a modelltér közötti váltás állapotkapcsolójának megjelenítését. Az elrendezés lapokat korábban papírtérnek nevezték. Az elrendezés lapokon ugyanakkor több modelltérre vonatkozó ablakot nyithatunk, amelyeken a modelltér más-más nézete jeleníthető meg.

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Tálca beállítása

A Tálca beállítása paranccsal állítjuk be az állapotsor jobb oldali részén található értesítési terület („tálca”) működési tulajdonságait (lásd az ábrát).Az Ikonok megjelenítése a szolgáltatásokhoz jelölőnégyzet kapcsolja be vagy ki e szolgáltatások megjelenítését. A szolgáltatásokkal kapcsolatos üzenetek megjelenítését a Szolgáltatások értesítéseinek megjelenítése jelölőnégyzettel kapcsoljuk be.

A Megjelenítési idő választókapcsoló bejelölése után megadhatjuk a megjelenés idejét, a Megjelenítés a bezárásig választókapcsoló pedig a megjelenítés bezárásáig tartó üzemmódot állít be. Ez utóbbi esetben például a Kommunikációs központ figyelemfelhívó üzenete csak akkor tűnik el, ha az X ikonra kattintunk.

 

 

 

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Lapkészlet kezelő

Több, esetleg különböző tervezőktől, szakágaktól származó rajzfájl egyetlen tervezési projekt lapkészletbe foglalását segíti a Lapkészlet kezelő paletta, amelyet az Eszközök/Paletták > Lapkészlet kezelő paranccsal, a Központi eszköztár vagy a Nézet szalag  Lapkészlet kezelő ikonjával vagy a Ctrl+4 gyorsgombbal jelenítünk meg, vagy rejtünk el (lásd az ábrát).

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Rajz üzemmódok

Az üzemmódok kap­csolására általában több módszer is használható. A Rajzbeállítások párbeszédablakban a kapcsolóra kell kattintani vagy a Tab (illetve visszafelé Shift+Tab) gombbal rá kell állni, majd a szóköz gombot megnyomni. A bekapcsolást a paraméter þekapcsolt jelölőnégyzete jelzi. A kikapcsolt paraméterek jelölőnégyzete üres.

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Új feliratozásfigyelő

Új feliratozási szolgáltatás a Feliratozásfigyelő, amely kijelzi az érvénytelenné vált feliratokat, kapcsolódásukat vesztett asszociatív méreteket.

Bekapcsolva a feliratozásfigyelő az összes nem asszociatív feliratozást egy figyelmeztető jellel jelöli meg, egyúttal egy értesítő buborék jelzi az érintett, asszociativitásukat elvesztett feliratozások, méretek számát, valamint a feliratozásfigyelő ikonja az állapotsorban a piros + jelre változik (lásd az ábrát).

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Nyelvcsomagok használata

Az összes Autodesk szoftver esetében a telepítés során adunk meg egy alapértelmezett nyelvet. A legelterjedtebb programokhoz ezen az alapértelmezett nyelven túl más, támogatott nyelvi csomagok is választhatók, illetve tölthetők le utólag. Az ilyen nyelvi csomag telepítésével a felhasználói felület és a dokumentáció érhető el újabb nyelven. A telepítéskor a szoftver központi elemei nem változnak meg, csak a választott nyelven dolgozó felhasználók támogatásához szükséges szöveges karakterláncokat és dokumentumokat cseréljük le.

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Új súgó

A Súgó hagyományosan az F1 funkciógombbal, vagy a MENUBAR rendszerváltozó 1-re állítása után, a Súgó menüből jeleníthető meg (lásd az ábrát). Most azonban csak online súgót érhetünk el. Bár a Súgó menü Offline súgó letöltése parancsával ezt gépünkre telepíthetjük, a korábbi tartalom hiánya fájó. Az új súgóban ugyanis csak az talál meg valamit, aki tudja, mit keres. Kezdőknek, gyakorlatlanoknak egyáltalán nem javasolható. Nem érhető el a kézikönyv, tartalomjegyzék, tárgymutató sem…

Ez egy kezdőnek – még ha néhány oktató videót is kap – bizony elégtelen, de talán a haladó felhasználók számára is komoly hiányérzetet kelt. Sebaj, talán megnő a könyveink iránti kereslet…

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal