Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Access 2010: Új adattípusok 1.

Az új számított mezőkben számítások eredményei tárolhatók. Ez nyilván nagyobb tárterület felhasználással jár, mintha csak az alap-adatokat tárolnánk, viszont cserébe sokkal gyorsabb feldolgozáshoz és lekérdezési lehetőséghez jutunk. Az Office Access 2007-től használhatjuk a többértékű mezőket, melléklet adattípust, továbbfejlesztett feljegyzésmezőket.
A számított mezőkhöz csak a saját tábla többi adatát használhatjuk fel, idegen tábla adataira nem hivatkozhatunk. A számításban néhány függvény, kifejezés nem alkalmazható.

A számítást a Kifejezésszerkesztővel végezzük. 

A 2007-es változattól használható többértékű mezők valójában egy rejtett táblában tárolt több a többhöz kapcsolatok. Segítségükkel kompatibilis adatbázisokat alakíthatunk ki a Windows SharePoint Services egyik többértékű mezőtípusát tartalmazó SharePoint-listákkal. Az egyetlen rekord egy többértékű mezőjében többféle érték tárolható, például helyettesítő termékek, anyagok, színek, munkatársak csoportja stb.

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 20:25

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal