Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
Access

Access (21)

Access 2010: Feljegyzésmezők

A 2007-es változattól a Rich Text feljegyzésmezők tetszőlegesen formázhatók szövegbeviteli mezőben vagy adatlap nézetben (lásd az ábrát). A formázott szöveget az adatbázis feljegyzésmezőiben a Windows SharePoint Services szolgáltatás Rich Text adattípusával kompatibilis HTML-alapú formátumban tárolja. A feljegyzésmezők hosszabb szöveget is tartalmazhatnak és a mezőnek beállíthatjuk a Csak hozzáfűzés tulajdonságát, hogy az adott feljegyzésmező minden módosítását rögzítsük.

Így megtekinthetők a módosítások előzményei is, de a szolgáltatás kompatibilis a Windows SharePoint Services változáskövető funkciójával is. Ennek megfelelően az Access alkalmazásban megtekinthetők a SharePoint-lista tartalmának előzményei.

Bővebben...

Access 2010: SharePoint webhelyek

A legnagyobb újdonság, hogy a programmal létrehozhatunk webes adatbázisokat, és közzétehetjük azokat egy SharePoint-webhelyen. A SharePoint-webhely látogatói adatbázis-alkalmazását webbön­gészőben használhatják. Az elérést biztosító jogosultságokat a SharePoint-engedélyekkel állathatjuk be.

Az együttműködés azonnali megkezdésének érdekében kiindulhat sablonokból. Számos egyéb fejlesztés támogatja ezt az új webes közzétételi lehetőséget, valamint a hagyományos asztali adatbázisok esetén is hasznos újdonságokkal szolgál az új verzió.

Bővebben...

Access 2007: Javított szolgáltatások 1.

A mező helyi menüjéből rengeteg egyéb, a mező típusától függő szűrőfeltétel állítható be. Szövegmezőhöz beállíthatjuk az egyenlő (Equals), nem egyenlő (Does Not Equal), valamivel kezdődő (Begins With), valamivel nem kezdődő (Does Not Begin With), valamit tartalmazó (Contains), valamit nem tartalmazó (Does Not Contain), valamivel végződő (Ends With), illetve valamivel nem végződő (Does Not End With) feltételeket. A szűrőfeltétel másik oldalat párbeszédpanelen adjuk meg. Számmezőhöz az egyenlő/nem egyenlő vizsgálat mellett még beállíthatjuk kisebb (Less Than), nagyobb (Greater Than), valamint két érték kézöttiséget vizsgáló (Between) feltételeket.

Bővebben...

Access 2010: Továbbfejlesztett tervezőeszközök 2.

 

 

 

A 2007-es változatban jelentősen módosult Jelentés és Elrendezési nézet is megújult. Most már a nyomtatási kép megjelenítése nélkül is ellenőrizhető a megjelenés, az adatbevitel közben is megoldható a terv átalakítása. Akár a Mezőlista ablaktábláról is áthúzhatunk egy új mezőt, vagy megváltoztathatunk mezőtulajdonságokat a tulajdonságlapon.

Bővebben...

Access 2010: Továbbfejlesztett tervezőeszközök 1.

Az adatbázis-objektumok létrehozását is módosították. Az új Létre-hozás szalaglapon könnyen, gyorsan készíthetünk űrlapokat, jelentéseket, táblákat, lekérdezéseket és más adatbázis-objektumokat. A leggyorsabb, ha az adatbázis navigációs ablakában kiválasztjuk az alapul szolgáló táblát vagy lekérdezést és a szalagon kiadjuk az Űrlap vagy Jelentés parancsot.

Az így, automatikusan létrehozott objektumok azonnal használhatók, alapértelmezett formázásuk tetszetős, professzionális megjelenést biztosít az űrlapnak vagy jelentésnek. Az objektumok címkével, dátummezővel ellátott fejlécet kapnak, ahogy az az ábrán is látható. Az űrlapok láblécén információs és összegsor jelenhet meg.

Bővebben...

Access 2010: Új adattípusok 2.

 

 

 

Új adattípus a melléklet is. Ezzel a rekordonként akár többször alkalmazható típussal tetszőleges típusú (például Word dokumentum, Excel tábla, fotó stb.) dokumentumot vagy bináris fájlt tárolhatunk minimális helyigény mellett, tömörített módon.

A 2007-es változattól a Rich Text feljegyzésmezők tetszőlegesen formázhatók szövegbeviteli mezőben vagy adatlap nézetben.

Bővebben...

Access 2010: Új adattípusok 1.

Az új számított mezőkben számítások eredményei tárolhatók. Ez nyilván nagyobb tárterület felhasználással jár, mintha csak az alap-adatokat tárolnánk, viszont cserébe sokkal gyorsabb feldolgozáshoz és lekérdezési lehetőséghez jutunk. Az Office Access 2007-től használhatjuk a többértékű mezőket, melléklet adattípust, továbbfejlesztett feljegyzésmezőket.
A számított mezőkhöz csak a saját tábla többi adatát használhatjuk fel, idegen tábla adataira nem hivatkozhatunk. A számításban néhány függvény, kifejezés nem alkalmazható.

A számítást a Kifejezésszerkesztővel végezzük. 

A 2007-es változattól használható többértékű mezők valójában egy rejtett táblában tárolt több a többhöz kapcsolatok. Segítségükkel kompatibilis adatbázisokat alakíthatunk ki a Windows SharePoint Services egyik többértékű mezőtípusát tartalmazó SharePoint-listákkal. Az egyetlen rekord egy többértékű mezőjében többféle érték tárolható, például helyettesítő termékek, anyagok, színek, munkatársak csoportja stb.

Bővebben...

Access 2010: Új felhasználói felület 2.

Az adatbázis megnyitott objektumai alapértelmezés szerint fülekkel ellátott lapokon jelennek meg, de ezt a testre szabással módosíthatjuk úgy, hogy a hagyományos átfedő objektumablakok jelenjenek meg. Egyetlen nehézség, hogy ennek a beállításnak az érvényesítéséhez be kell zárni és újra megnyitni az aktuális adatbázist.

Az új súgóablakon keresztül könnyebben érhetők el a hagyományoshoz hasonló súgóoldalak, de az online az Office.com vagy az MSDN webhely, valamint a fejlesztői segédlet tartalma is.

Bővebben...

Access 2010: Új felhasználói felület

A legnagyobb újdonság, hogy a programmal létrehozhatunk webes adatbázisokat, és közzéteheti azokat egy SharePoint-webhelyen. A SharePoint-webhely látogatói adatbázis-alkalmazását webbön­gészőben használhatják. Az elérést biztosító jogosultságokat a SharePoint-engedélyekkel állathatjuk be.

Az együttműködés azonnali megkezdésének érdekében kiindulhatunk sablonokból. Számos egyéb fejlesztés támogatja ezt az új webes közzétételi lehetőséget, valamint a hagyományos asztali adatbázisok esetén is hasznos újdonságokkal szolgál az új verzió.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal