Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

GroupWise 8: Levélcímzés kezelése

Egy egyszerű műveletet is sokszor többféle módon lehet végrehajtani. Ilyen a levélcímzés is. Akár új levelet készítünk, akár válaszolunk egy levélre, vagy továbbküldünk egy levelet, az ábrán látható mezőkben kell megadnunk a címzetteket (akik neve megjelenik beérkezett levélben a címzettek közt az összes címzettnél), a másolatot kapókat (akiket értesíteni akarunk még a levélről, de "igazi" teendőjük csak a címzetteknek van a levéllel kapcsolatban), illetve a titkos másolatot kapókat (attól titkosak, hogy az ő címzésük nem jelenik meg a többiek számára). 

A levélcímzési űrlapon az egyes mezőkbe kattintás követően a címzés elhelyezésére, módosítására több lehetőségünk van:

Címzésnél:

1, A megfelelő mezőbe kattintunk és begépeljük a címet. Ha a címzett szerepel a címjegyzékben, akkor a cím begépelésének kezdetekor a program automatikusan kiegészíti a címet. Ezzel azonban bánjunk óvatosan. Ugyanis, ha több, azonos nevű felhasználó található a címjegyzékben, akkor ezek közül itt csak az első kerül a megfelelő cím mezőbe. A címzett felvétele után nyomjuk meg az Enter billentyűt és folytassuk a következő címzettel!

2, Az eszköztár Cím gombjára kattintunk és - például kettős kattintással - kiválasztjuk a megfelelő címzettet a listáról. Ez a módszer alkalmas a fenti névismétléses esetek kezelésére is, hiszen a párbeszédpanelen megjelenő egyéb információk (beosztás, munkahely) segítenek a megfelelő címzett kiválasztásában.

Címzés módosításánál:

1, A címzettek kettős kattintással választhatók ki szerkesztésre a címzettek listájából.

2, A címzett lista helyi menüjének Szerkesztés parancsával ugyancsak a kiválasztott címzett módosítását kezdeményezhetjük.

3, A címzett lista helyi menüjének Kivágás, Másolás, Beillesztés parancsával a vágólapon keresztül mozgathatjuk a címzetteket az egyes mezők között. A Törlés paranccsal véglegesen eltávolíthatunk egy címzettet a listáról.

4, Az egyes mezők között húzással is mozgathatjuk a címzetteket. Vigyázzunk azonban, hogy mikor engedjük fel az egér gombját! Áthelyezést végzünk, ha a célterületen - egy másik cím mező fölé mozgattuk a kurzort - engedjük fel az egérgombot, törlést végzünk, ha nem egy másik mező felett van a kurzor az egérgomb felengedésekor. A kétféle lehetőséget a kurzor (egérmutató) formájának megváltozása is jelzi.

 

 

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 14:59

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal