Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

InDesign CS3 - Kezdő lépések

ɉrtékelés: Még nincs értékelés Gyá„rtó‚: Mercator Stúdió PDFNyomtatá„sE-mail
Fogyasztó‚i á„r: 2000 Ft
Ár kedvezménnyel, ÁFÁval: 2000 Ft
Fogyasztó‚i á„r á„fa nélkül: 2000 Ft
  • Leírá„s
  • Vélemények

InDesign CS3 - Kezdő lépések, 223 oldal/12,4 MB, formátum: PDF

Az Adobe Systems Incorporated cég InDesign kiadványszerkesztő programja a személyi számítógépeken eddig egyeduralkodó QuarkXPress babérjaira tör. Voltak már ilyen próbálkozások (például a Corel-féle Ventura vagy az Adobe-féle PageMaker), ámde ezek bár sok jó szolgáltatással rendelkeztek, nem lehettek átütőek, több okból is. Egyrészt amikor ezek piacra kerültek, a személyi számítógépek elterjedtsége sokkal kisebb volt, másrészt akkoriban még az Internet sem volt, hogy a számítógépes kiadványszerkesztést – tekintettel a web alapú megjelenésre és terjesztésre – erősítse.

Azóta sok minden gyökeresen megváltozott, elterjedt a PC, az asztali kiadványszerkesztés (Desk Top Publishing) és az Internet is. Az Adobe pedig kihozott egy olyan, minden igényt kielégítő kiadványszerkesztő programot, vagyis az InDesign alkalmazást, amely már méltó vetélytársnak számít. Ebbeni voltát megerősíti az a tény is, hogy az InDesign CS2 változattól már lokalizálták, vagyis elkészült a magyar nyelvű változat is.

Az InDesign CS3 a lehető legnagyobb alkotói szabadság mellett egészen kifinomult eszközöket nyújt a legváltozatosabb típusú kiadványok szerkesztéséhez, de inkább tördeléséhez. A nagytömegű szöveg rögzítését inkább egy szövegszerkesztőben (például a Microsoft közismert Word programjával) végezzük, és a kész szöveget töltjük be az InDesign kiadványba. Az átvétel során az InDesign sok stílust és formátumot felismer, viszont ezeket olyan lehetőségekkel egészítették ki, amelyeket máshol eddig nem találtunk. Például beállíthatunk áttetszőséget, optikai margóigazítást, használhatjuk a Paragraph Composert a bekezdésen belüli sortörések optimalizálására, a belső szövegszerkesztőt (Story Editor) a gyorsabb szövegbevitelre, szövegeket illeszthetünk görbére, használhatjuk a Photoshopban megismert rétegeket, alkalmazhatjuk az XML struktúrákat, a Version Cue csoportos munkakörnyezetet és verziókövetési rendszert. Nemcsak bekezdésekre, de karakterekre is alkalmazhatunk stílusokat, a stílusokat csoportosíthatjuk. A hosszú dokumentumokat (például könyveket) nem szükséges egyetlen fájlban kezelni, ezeket csatolással kapcsolhatjuk a fő dokumentumhoz, ugyanakkor a hibakezelés és áttekintés egyszerre jelenítheti meg az összes külön kezelt fejezetet. A dokumentumhoz automatikusan frissülő tartalomjegyzéket és tárgymutatót (index) generálhatunk.

A keresés és csere funkció egészen különleges, hiszen nemcsak egy fájlban, szövegkeretben, hanem összekapcsolt keretek láncolatában, valamint több dokumentumban is kereshetünk.

Munkánkat nemcsak egy egyszerű előnézeti képen tesztelhetjük, amelyben ráadásul továbbra is szerkeszthetünk, hanem kérhetünk felülnyomásos mintaképet is a direktszínek ellenőrzésére. Ugyancsak az ellenőrzés eszközei a nyomtatható segédvonalak, a mesteroldalak és az oldalakról készült bélyegképek nyomtatása is. A nyomtatás előtti automatikus ellenőrzés (Preflight) segítségével feltárhatjuk a beillesztett képek, felhasznált karaktertípusok hibáit, amelyeket szövegfájlba menthetünk.

Betekintés a könyvbe!

Még senki sem nyilvá„nított véleményt errő‘l a termékrő‘l.

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal