Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Informatika érettségire

ɉrtékelés: Még nincs értékelés Gyá„rtó‚: Mercator Stúdió PDFNyomtatá„sE-mail
Fogyasztó‚i á„r: 2100 Ft
Ár kedvezménnyel, ÁFÁval: 2100 Ft
Fogyasztó‚i á„r á„fa nélkül: 2100 Ft
  • Leírá„s
  • Vélemények

Informatika érettségire, 556 oldal/15,7 MB, formátum: PDF

Az informatika és annak szűkebb területe, a számítástechnika mára napjaink minden szegletét átitatja. Ugye milyen közhelyszerű az előző mondat? Az tette azzá, hogy igaz és elcsépelt.

Sajnos ugyanakkor az informatikai műveltség, vagy ahogyan gyakran emlegetni szokták, az informatikai írástudás szintje, és elterjedtsége messze elmarad attól, amelyet az eszközök elterjedtsége, a munkahelyek, az információáradat és az abban való tájékozódás igénye megkövetelne.

Kötetünkben ezt a felismerést követjük, tettel és szerény kiadványunkkal szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy könnyebben és bátrabban mozogjunk ezen a mindnyájunk számára olykor ingoványos területen. Hiszen például egyre több önkormányzat áll át a hatékonyabb elektronikus ügyintézésre, már jövőre minden vállalkozásnak kötelező lesz az elektronikus adóbevallás, a kormányzati ügyfél-tájékoztató rendszeren keresztül és más orgánumokon át is végre egyre jobb, pontosabb, frissebb információkhoz juthatunk, a webáruházak száma is örvendetesen szaporodik, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

A könyvben a Nemzeti Alap Tanterv informatikai követelményrendszere alapján tárgyaljuk a témát. Tehát olyan mélységben, amelyet az informatika érettségire készülőknek mindenképpen ismerniük kell, de azoknak is tanácsos elsajátítani, akik „csak” élni akarnak korunk egyik legnagyobb vívmányával. Ennek megfelelően az informatika, valamint az elektronikus kommunikáció alapjainak bemutatása után tárgyaljuk az operációs rendszer használatát, a szövegszerkesztés, weblap-szerkesztés, bemutató-készítés táblázatkezelés legfontosabb tudnivalóit, végül az algoritmusok, majd az adatbázis kezelés fogalmaival ismerkedhetnek meg. A könyvben a jelenleg kapható legkorszerűbb eszközöket tárgyaljuk, mutatjuk be, így a Windows XP és a Microsoft Office 2003 Rendszer példáján vezetjük be az olvasókat a tárgykör rejtelmeibe. Tudjuk ugyanakkor, hogy több versengő rendszer között dúl ádáz verseny a piacon, ennek feltárása és bemutatása azonban messze kimerítette volna a kötet kereteit.

Aki e könyv lapjain ismerkedik meg az informatika legfontosabb ismereteivel, egészen biztosan eligazodik majd a konkurens rendszerek alapszintű alkalmazásában, de mindenesetre megérti majd a részletesebb szakkönyveket is.

A kötetet a Nemzeti Alap Tanterv informatikai tervezete alapján dolgoztuk ki.

Betekintés a könyvbe!

Még senki sem nyilvá„nított véleményt errő‘l a termékrő‘l.

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal