Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

AutoCAD LT 2013: Állapotsor

A régebbi AutoCAD változatokban itt következtek az  Eltolás,  Zoom ikonok, amelyeket a 2011-es változatban töröltek az állapotsorból és átkerültek a navigációs eszköztárra.

Nézetablak teljes méretűvé tétele: Csak a papírtérben érhető el ez a szolgáltatás, amely kibontja szerkesztésre az aktuális elrendezés nézetablakot, amelyet teljes méretűvé tesz, majd a modelltérbe vált. Kiválasztása megfelel a parancssori NAMAX parancsnak, illetve az állapotsorban megjelent új,  Nézetablak teljes méretűvé tétele ikonnak. A kikapcsolás megfelel a parancssori NAMIN parancsnak, illetve az állapotsorban megjelent új,  Nézetablak kis méretűvé tétele ikonnak. Ekkor a középpont és a nagyítás visszaáll a teljes méretűvé tétel előtti állapotra. Az ikon előtti ƒ szimbólummal a megelőző, és az ikon utáni „ szimbólummal a következő nézetablakot nagyíthatjuk fel teljes méretűre, így gyorsan áttekinthetjük az összes nézetablak tartalmát.

Feliratozáslépték: A feliratozási objektumokhoz a léptéket beállító listát jeleníti meg, csak a Modell lapon érhető el.

Feliratozás láthatósága: Megjeleníti a kapcsolót, amellyel az összes léptékhez tartozó feliratozási objektumok vagy csak az aktuális léptékhez tartozó feliratozási objektumok megjelenítése között válthatunk. A 2009-es változatban ez átkerült a rajz állapotsorába, amely a parancssor felett jelenik meg.

Automatikus lépték: Megjeleníti a kapcsolót, amely bekapcsolva a léptéket automatikusan hozzáadja a feliratozási objektumhoz, ha a forráslépték megváltozik. A 2009-es változatban ez átkerült a rajz állapotsorába, amely a parancssor felett jelenik meg.

Munkaterületek: Megjeleníti a  Munkaterületek gombot, amelynek menüjéből munkaterületeket válthatunk és hozhatunk létre. Ugyanerre szolgál a Gyorselérési és a Munkaterületek eszköztár, vagy az Eszközök menü Munkaterületek almenüje is.

Megjelenítés rögzítése: Megjeleníti a  Megjelenítés rögzítése kapcsolót, amellyel az eszköztárak és paletták rögzíthetők és feloldhatók.

Megjelenítési teljesítmény: Megjeleníti a  hardveres grafikus gyorsítás be- és kikapcsolására szolgáló kapcsolót.

Tiszta képernyő: Egyetlen menüparanccsal, vagy a Ctrl+0 billentyűkombinációval, illetve az állapotsor jobb oldalán látható  Tiszta képernyő ikonnal elrejthető a képernyő összes eszköztára, palettája, a címsor és a légi nézetablak. Ha a parancs kiadása előtt a munkaablakunk nem teljes képernyő méretű volt, akkor azt felnagyítja. A parancs ismételt kiadása visszaállítja a korábbi állapotot.

Rajz állapotsora: Be- vagy kikapcsolja a parancssor felett, a szerkesztett rajz alján megjelenő rajzi állapotsor megjelenését. A fenti kapcsolók közül azokat, amelyek a rajzra vonatkoznak, a rajz alatti állapotsorban jeleníti meg.

 

 

 

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal