Mercator Stúdió 2018/2 hírlevél: új könyvek, új tippek, új kampány

Nyomtatás
mail

Többet|Gyorsabban|Kevesebbért

 

Elektronikus Könyvkiadó

"Termékünk a tudás, missziónk a megosztása"

 

 

Hírlevél 2018. december 2.

 

 

Kérjük, ossza meg másokkal is! e-könyv: peterybooks és akonyv  Szoftverblog  Twitter  Google+  Facebook Instagram  Pinterest  Tumblr

 

Kedves Látogató,

Ön a 2018/2. hírlevelünket olvassa, melyet azért kapott meg, mert korábban érdeklődött termékeink iránt és regisztrált honlapunkon. Ha nem kér további hírlevelet, a levél alján látható hivatkozásra kattintva leiratkozhat. Ha tetszik szolgáltatásunk, kérjük, hívja fel ismerősei figyelmét is a regisztrációra!

A célunk, hogy túlságos megterhelés nélkül tájékoztassuk Önöket kiadónk és a leggyakrabban használt szoftverek újdonságairól, valamint hasznos tippeket, trükköket, technikákat mutassunk be. Ennek érdekében feliratkozott olvasóinknak havonta küldjük a hírlevelet, amely a szoftverblog napi frissítésű linkjeire utaló hivatkozásokat és a friss könyvmegjelenések értesítőit tartalmazza.

A "vásárlói kosár" értékének növelése és a vásárlás egyszerűsítése érdekében a legkeresettebb programcsomagok köteteit egy csomagba összekészítve, további jelentős árengedménnyel áruljuk:

Csomagok

Új webáruházunk

Itt új szolgáltatást is bevezettünk: az érdeklődő vevők saját kívánságlistát állíthatnak össze a számukra fontos kötetekből, amelyeket később, tetszőleges időpontban külön, vagy együtt vásárolhatnak meg. 

Elindítottuk Ajánlók ajándéka programunkat. Ez annyit jelent, hogy minden Vevőnk, aki új megrendelőt szerez, egy újabb - nem ingyenes - szépirodalmi kötetünket kapja ajándékba.
Ez a program minden megvalósult ajánlást külön díjaz, és a visszavonásig érvényes.
Kérjük ezért, minél több helyen ajánljon minket.
Vevőinket pedig megkérdezzük ajánlója e-mail címéről, hogy teljesíthessük ígéretünket.
 
Extra könyvajánló: E-book csomagjaink jelentős kedvezménnyel kaphatók, ráadásul mindegyik megvásárolt licenc érvényes egyszerre egy asztali és egy mobil eszközön telepítésre, így valójában még jelentős, pénztárca-barát, 50 %-os árkedvezményt is nyújt. Tehát egyet fizet, kettőt kap!
 
 

A fejlécben jelzett közösségi oldalakon naponta teszünk közzé informatikai híreket, szoftverhasználati tippeket, trükköket. Ha nem szeretik a megosztó és túlburjánzó Facebookot, vagy a G+oldalakat, akkor ugyanezeket a híreket sokkal rövidebben elérhetik Twitter fiókunkon keresztül. Kérjük regisztráljanak: https://twitter.com/MercatorStudio 

Újabb blogjaink

Két újabb blogunkban az informatikával, telekommunikációval kapcsolatos, napi frissítési híreket tesszük közzé, helyenként kommentálva:

ict-tipp.blog.hu

it-tippek.blogger.hu

 

Ajándéknak ajánljuk

Klasszikusok CD-n 1.

303 kötet, 64334 oldal, 353 MB – formátum: PDF.

Klasszikus szépirodalmi gyűjtemény. Csak  CD-n szállítjuk, PayPal, vagy előre utalásos módon lehet kifizetni, viszont nem számítunk fel szállítási költséget (csak ez a tétel újabb, a fentieken felüli 2000 Ft-os kedvezmény), amelyet majd nem tartalmaz a számla.

 

Klasszikusok CD-n 2.

Az 1. CD kibővítve.

396 kötet, 82173 oldal, 435 MB – formátum: PDF.

Klasszikus szépirodalmi gyűjtemény. Csak  CD-n szállítjuk, PayPal, vagy előre utalásos módon lehet kifizetni, viszont nem számítunk fel szállítási költséget (csak ez a tétel újabb, a fentieken felüli 2000 Ft-os kedvezmény), amelyet majd nem tartalmaz a számla.

 

Közelmúltban jelent meg, illetve került kínálatunkba

AutoCAD 2019 Biblia (angol változat)

AutoCAD LT 2019 (angol változat)

AutoCAD LT 2019 (magyar változat)

CorelCAD 2018

Softmaker Office 2016 Biblia

Photoshop Elements 2019 Biblia

Photoshop CC 2019 Biblia (magyar változat)

Photoshop CC 2019 Biblia (angol változat)

Illustrator CC 2019 (magyar változat)

Corel PHOTO-PAINT 2018 Biblia 

CorelDRAW 2018 Biblia

CorelDRAW Graphics Suite 2018 

FreeOffice 2018 (magyar)

Ashampoo Office 2018 Biblia (magyar)

Excel 2019 Biblia (magyar változat)

Excel 2019 Biblia (angol változat)

Word 2019 Biblia (magyar változat)

Word 2019 Biblia (angol változat)

Access 2019 Biblia (magyar változat)

Access 2019 Biblia (angol változat)

PowerPoint 2019 Biblia (magyar változat)

PowerPoint 2019 Biblia (angol változat)

Publisher 2019 Biblia (magyar változat)

Publisher 2019 Biblia (angol változat)

Outlook 2019 (magyar változat)

Outlook 2019 (angol változat)

Microsoft Office 2019 Professional sorozat (angol verzió)

Microsoft Office 2019 Standard sorozat (angol verzió)

Microsoft Office 2019 Professional sorozat (magyar verzió)

Microsoft Office 2019 Standard sorozat (magyar verzió)

Előkészületben (megjelenésük a következő napokban, hetekben várható)

Illustrator CC 2019 (angol változat)

InDesign CC 2019 (angol változat)

InDesign CC 2019 (magyar változat)

Adobe CC 2019 (angol változat)

Adobe CC 2019 (magyar változat)

ECDL Biblia Windows 10 - Office 2019 alapokon 

 


Szoftverblog cikkek

Photoshop Elements 11: Képszervezés események alapján

Továbbfejlesztették az események nyilvántartását, képekhez kap­csolását. Az események tulajdonságai között rögzíthetjük az esemény nevét kezdő és záró dátumát és leírását.

Újdonság itt is az ablak felső részén látható csúszka, amellyel válthatunk a képekhez rendelt, elnevezett események alapján (Events), vagy az összes kép felvételi időpontja szerint csoportosított (Smart Events) megjelenítés között. Ebben a helyzetben a jobb oldali Calendar panelen választhatunk megjelenítendő hónapot (illetve az adott hónapban készített felvételek megjelenítését).


Könyvismertető: Excel 2010 - Formázás

 

 

 

92 oldal/ 4,55 MB  Ára: 520 Ft.

A könyv a Microsoft Office Excel 2010 táblázatkezelő program 14. verziójának magyar nyelvű változatáról szól. Könyvünkben tárgyaljuk az Excel 2010 munkafüzeteinek, celláinak, sorainak, oszlopainak megjelenítési módjait, formázását, nyomtatását. A program kezelésének elsajátítását több mintapéldával támogatjuk. Bemutatjuk a 2010-es változatban módosult feltételes formázásokat is.

Betekintés a könyvbe!

 

 

 


Photoshop CS6: Programozói tréfa

A Photoshop CS6 program fejlesztése során legalább egyszer eltértek a programozók a tervtől. Találtunk ugyanis egy olyan funkciót, amelynek a viccen kívül semmi szerepe nincsen. Az Edit (Szerkesztés) menü Preferences (Beállítások) almenü Interface (Felhasználói felület) parancsával megjelenített párbeszédpanel-lapon, az Appearance (Megjelenés) csoportban látható a különös jelenség.

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Állapotsor

A régebbi AutoCAD változatokban itt következtek az  Eltolás,  Zoom ikonok, amelyeket a 2011-es változatban töröltek az állapotsorból és átkerültek a navigációs eszköztárra.

Nézetablak teljes méretűvé tétele: Csak a papírtérben érhető el ez a szolgáltatás, amely kibontja szerkesztésre az aktuális elrendezés nézetablakot, amelyet teljes méretűvé tesz, majd a modelltérbe vált. Kiválasztása megfelel a parancssori NAMAX parancsnak, illetve az állapotsorban megjelent új,  Nézetablak teljes méretűvé tétele ikonnak. A kikapcsolás megfelel a parancssori NAMIN parancsnak, illetve az állapotsorban megjelent új,  Nézetablak kis méretűvé tétele ikonnak. Ekkor a középpont és a nagyítás visszaáll a teljes méretűvé tétel előtti állapotra. Az ikon előtti ƒ szimbólummal a megelőző, és az ikon utáni „ szimbólummal a következő nézetablakot nagyíthatjuk fel teljes méretűre, így gyorsan áttekinthetjük az összes nézetablak tartalmát.

Bővebben...

Illustrator CS6: Képek beágyazásának megszüntetése

Az Adobe Illustrator CS6 for Creative Cloud tagjai és termék-előfizetői számára a dokumentumban tárolt beágyazott képek kibonthatók PSD vagy TIFF fájlokra. Az ilyen képek az Illustrator dokumentumon kívül is szerkeszthetők (fordított Elhelyezés művelet).

A beágyazás megszüntetésének lépései:

  1. Válasszunk ki egy beágyazott képet!
  2. Adjuk ki a Hivatkozások panel menüjének Beágyazás megszüntetése parancsát, vagy kattintsunk a Vezérlőpanelen a Beágyazás megszüntetése gombra

AutoCAD 2013: Új súgó

Véleményem szerint kimondottan hátrányosan változott az idők során a Súgó. Ma már csak az online súgó érhető el, igaz offline változata letöltés után a programtól külön telepíthető. A súgóban megszűnt a korábbi tartalomjegyzék, csak a keresőkifejezések begépelését, keresését biztosítja. Ez egy kezdőnek – még ha néhány oktató videót is kap – bizony elégtelen. Sebaj, talán megnő a könyveink iránti kereslet…


Illustrator CS6: Szeletek mentése

A világhálóra készülő HTML vagy GIF formátumú anyagoknál a letöltés látszólagos gyorsítása érdekében szeleteket alkalmazhatunk.

Az egyes képszeletek sorban, egyenként töltődnek le az internetböngésző ablakába és minden egyes szelethez külön hiper­hivat­kozást rendelhetünk. A „szeletelt” képek mentésére szolgál a Fájl/ Kijelölt szeletek mentése parancs.

A korábbiakkal szemben a parancs kiadása után megjelent párbeszédpanel csak az esetleg mentett képek felülírására figyelmeztet. Ezen a párbeszédpanelen a jelölőnégyzetek törlésével zárhatjuk ki az egyes szeleteket a felülírásból (lásd az ábrát).


CorelDRAW X5: Rajzeszköz továbbfejlesztések

Megjelent a kétpontos vonal rajzeszköz, de csaknem mindegyik rajzeszközön (a szabadkézi, a sokszögvonal, a művészi, az interaktív kapcsolóvonal eszközön) végrehajtottak kisebb-nagyobb módosításokat. A komplex hatások raszterizálhatók. A rácshálós kitöltésen átlátszóság tulajdonságot is beállíthatunk.

Az X5-ös változatban megjelent a kétpontos vonal rajzeszköz segítségével „megfordítható” az objektumhoz igazodás. Ezzel görbéből merőlegest vagy érintőt is kihúzhatunk, tehát nem a külső pontot adjuk meg előbb, hanem az egyenest a szabadkézi, B-spline vagy Bézier görbe, kör, ellipszis ívekből húzzuk ki (lásd az ábrát).


AutoCAD 2012 - Telepítés

A DVD behelyezése után az Autoplay szolgáltatás azonnal elindítja a telepítést. Ha ezt a szolgáltatást kikapcsolták, akkor a Windows tálcán a Start gombra kattintás után adjuk ki a Futtatás (Run) parancsot, majd a megjelenő párbeszédpanel beviteli mezőjébe írjuk be a DVD-ROM meghajtó betűjelét és a :\setup sort. Utána kattintsunk az OK nyomógombra vagy nyomjuk meg az Enter billentyűt, majd kövessük a képernyőn megjelenő utasításokat.

Bővebben...

Photoshop CS6: Rétegek szűrése

A Photoshop mindig is támogatta a rétegek kezelését. A rétegek és együtthatások, a korrekciós rétegek, attribútumok, az intelligens objektumok esetleges nagy száma miatt már nehézkessé vált kezelésük. Emiatt fejlesztették ki a rétegek szűrésének, vagyis bizonyos szempontok szerinti kiválogatásának funkcióját. A Rétegek panel tetején lévő új szűrőbeállításokkal könnyen megtalálhatjuk a keresett rétegeket a bonyolult dokumentumokban is (lásd az ábrát).

A rétegek szűrését, részhalmazainak kiválogatását végezhetjük név, típus (fajta), effektus, mód, attribútum alapján, vagy feladat szerint megjelölt rétegek esetében színcímke szerint is. A beállított szűrés egyszerűen ki- és bekapcsolható egy billenő kapcsolóval.

Új kampányunk

 

Egyedüli kínálatunk megválaszolja a még függő kérdéseket hat különböző gyártó Office programjaival kapcsolatban.  

Kattintson ide!

Ha ez sok(k), vagy vizsgázni készül, akkor az ECDL a segítség.

 

Köszönjük megtisztelő figyelmüket és reméljük viszontlátjuk Önöket  valamelyik webáruházunkban:

peterybooks

akonyv

Hasonló, de friss cikkeinket és érdekes híreket találnak G+ oldalunkon, valamint Twitter, TumblrPinterest fiókunkban is, kérjük, csatlakozzanak! 

 

Dr. Pétery Kristóf, PhD, MBA

Mercator Stúdió

 

Adatkezelési nyilvántartási szám: NAIH-65613/2013.

--
www.akonyv.hu www.peterybooks.hu | Kapcsolatmessage
--
Nem kér további hírlevelet?