Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
Word

Word (42)

Word 2010 - Nyomtatási elrendezés nézet

A Nézet szalag Nyomtatási elrendezés (korábban:Oldalkép, Nyomtatási képparancsával vagy az üzemmódnak az állapotsor jobb oldalán látható ikonjával olyan üzem­módot kapcsolhatunk be, ahol a valós sortör­delés valós laptördeléssel páro­sul. Ezt nevezik nyomtatott forma nézetnek is.

Ekkor a képek és a hasábok az üres területekkel együtt a helyü­kön látszanak. Akár egyszerre két oldalt is megjeleníthetünk egymás mellett a Nézet szalag Két oldal parancsával. Ha ezt a parancsot más nézetben adjuk ki, akkor automatikusan a nyomtatási kép nézetre váltunk.

Bővebben...

Word 2013: PDF szerkesztése

A PDF fájlok megnyithatók és szerkeszthetők már a Wordben is. E munka közben a Word eszközeivel tetszetősebb listák, táblázatok alakíthatók ki. Csak egyszerűbb PDF állományokkal próbálkozzunk! Igazán összetett vagy nagyobb méretű PDF dokumentumok megnyitása, konvertálása is sokáig tart, esetenként összeomlik a Word, ezért a PDF megnyitása előtt mindenképpen mentsük az aktuális munkánkat.

Bővebben...

Word 2010 - Kisegítő lehetőségek

A Fájl szalagfülön ellenőrizhetjük a kisegítő lehetőségeket is, amelyek a megváltozott munkaképességűek számára biztosítanak könnyebb hozzáférést a dokumentumhoz (az Előkészítés megosztásra területen kattintsunk a Problémák ellenőrzése, majd a Kisegítő lehetőségek elemre).

Külön csoportban jelennek meg a hibák és a tájékoztató információk. Az Ellenőrzés eredménye területen kiválasztott hibajelenség magyarázatát és az elhárításához szükséges lépéseket részletesen megtaláljuk a További információ csoportban.

Bővebben...

Word 2013: Új felhasználói felület

Az új felhasználói felület az Office Backstage nézet helyébe látszólag visszahozta a File (Fájl) menüt. A File szalagfül alatt azonban az átdolgozott Office Backstage nézetet találjuk, bár az Office gomb tényleg megszűnt. Kissé zavaró, hogy ebben a nézetben a szalagfülek eltűnnek és egy külön gombbal kell visszahoznunk a korábban használt nézetet a szalaggal, de lassan meg lehet szokni…

Bővebben...

Word 2013: Új súgó

 

 

 

Az új funkcióknak megfelelően – beleértve a táblagépek speciális használati módját is – átdolgozták a súgót is. Mivel már híre-nyoma sincs a korábbi tartalomjegyzéknek, didaktikusan felépített leírás-hierarchiának, szinte csak az talál meg ebben a súgóban valamit, aki pontosan tudja, mit keres.

Talán emiatt is jobban keresik majd könyveinket…

 

 

 

Bővebben...

Word 2013: Gesztusok

 

 

 

Mivel a programot felkészítették arra, hogy érintőképernyős gépeken használják, ezért néhány gondolatot közlünk ezzel kapcsolatban is. Az ilyen gépek alapvetően a tartalom fogyasztására, nem előállítására szolgálnak, jelen esetben ilyenek a többnyire billentyűzet nélküli táblagépek (tabletek).

Egyes funkciókat azonban ilyen gépeken is fontos pontosan elérnünk, ezért az érintéses vezérléshez a gyorselérési eszköztárban beállíthatjuk az ikonok egymástól távolabbi elhelyezését. Ehhez a gyorselérési eszköztár menüjében előbb jelenítsük meg a Touch/Mouse Mode gombot (lásd az ábrát).

 

 

 

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal