Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
PowerPoint

PowerPoint (32)

PowerPoint 2013: Elrendezések

A Kezdőlap szalag Elrendezés listájával a diaképen szereplő objektumok elrendezését határozzuk meg. Ez a funkció megegyezik az Új dia paranccsal megjelenítettel, melyen az új diaképek objektumelrendezését szabjuk meg. 

Az elrendezés természetesen később – a diakép szerkesztésekor – módosítható. A kijelölt objektumok (vagy objektumkeretek) áthelyez­hetők, mozgathatók, törölhetők, sőt újabb objektumok szúrhatók be a Beszúrás szalag parancsaival. Új, egyéni elrendezéseket a Diaminta nézetben hozhatunk létre.

Bővebben...

PowerPoint 2013: Diarendező nézet

Ez a nézet a diák sorrendjének megváltoztatására, egyes diaképek elrejtésére vagy elrejtett diaképek megjelenítésére, a diaképek közötti átmenetek, szövegmegjelenítő effektusok és a kézi vagy az automatikus – felvétellel rögzített – vetítési idő beállítására szolgál.

A Diarendező nézetet a Nézet szalag Diarendező paran­csával vagy az üzem­mód állapotsorban is látható Diarendező ikonjával kapcsoljuk be. Ebben a nézetben jelentősen lecsökken a szalagokról kiadható parancsok száma (az ilyen parancsok szürke ikonnal-parancsnévvel jelennek meg a szalagon).

Bővebben...

PowerPoint 2013: HD sablonok

A program külön támogatja a 16:9-es oldalarányú, „szélesvásznú” HD monitorokat, ezekhez új témák, formázási lehetőségek jelentek meg.

A program indításakor, vagy új bemutató létrehozásakor automatikusan a használt megjelenítőhöz illeszkedő oldalarányú sablonokból kapunk ajánlatot, amelyen később természetesen módosíthatunk.

Bővebben...

PowerPoint 2010: Office hibajelentő

Ha a program az észlelt hiba súlyossága folytán nem képes csökkentett üzemmódra kapcsolni, illetve már munka közben tapasztalható hibáról van szó, akkor párbeszédpanelen üzenetet kapunk a leállásról. Ilyenkor a program megkísérli a dokumentum helyreállítását, és a javított dokumentum betöltését felajánlja a következő programindítás során (vagy automatikusan újraindul, ha az ennek megfelelő jelölőnégyzetet bekapcsoljuk a leállásra figyelmeztető párbeszédpanelen).

Bővebben...

PowerPoint 2013: Környezeti beállítások

A PowerPoint környezeti elemeinek beállítási lehetőségei most is jóval szerényebbek a Word, Excel programokénál, bár ezen szintén sokat változtatott a program 2010-es változata (az előző verzióhoz képest). A leglényegesebb változás, hogy a szalag lapjai a grafikus felület elhagyása nélkül is testre szabhatók (nem kell XML fájlt szerkesztenünk). A felhasználók számára egyszerűen hozzáférhető a Fájl szalagfülből legördíthető menü Beállítások parancsa, amellyel megjelenített A PowerPoint beállításai párbeszédpanel egyszerűen kezelhető.

Bővebben...

PowerPoint 2013: Új bemutató nézet

Új bemutató nézet is megjelent – amelyet különösen a ma oly divatos széles monitorok használói fognak kedvelni –, ebben az előadó látja a vetített diát és a saját megjegyzéseit, míg a hallgatóság csak a diát látja. Erre a nézetre a vetítés közben a helyi menü Show Presenter View parancsával válthatunk (lásd az ábrát).

Bővebben...

PowerPoint 2010: Képernyőkép beillesztése

Hagyományosan a PrtScn gombbal másoljuk a teljes képernyőtartalmat a vágólapra, az Alt+PrtScn billentyűkombinációval pedig az aktuális ablakot, modális párbeszédpanelt másoljuk. A vágólap tartalmat a szokásos módon, tehát a Kezdőlap szalagvagy a helyi menü Beillesztés parancsával vagy a Ctrl+V, illetve a Shift+Ins billentyűkombinációkkal szúrjuk be a szövegbe.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal