Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
PowerPoint

PowerPoint (27)

PowerPoint 2010: Office hibajelentő

Ha a program az észlelt hiba súlyossága folytán nem képes csökkentett üzemmódra kapcsolni, illetve már munka közben tapasztalható hibáról van szó, akkor párbeszédpanelen üzenetet kapunk a leállásról. Ilyenkor a program megkísérli a dokumentum helyreállítását, és a javított dokumentum betöltését felajánlja a következő programindítás során (vagy automatikusan újraindul, ha az ennek megfelelő jelölőnégyzetet bekapcsoljuk a leállásra figyelmeztető párbeszédpanelen).

Bővebben...

PowerPoint 2013: Környezeti beállítások

A PowerPoint környezeti elemeinek beállítási lehetőségei most is jóval szerényebbek a Word, Excel programokénál, bár ezen szintén sokat változtatott a program 2010-es változata (az előző verzióhoz képest). A leglényegesebb változás, hogy a szalag lapjai a grafikus felület elhagyása nélkül is testre szabhatók (nem kell XML fájlt szerkesztenünk). A felhasználók számára egyszerűen hozzáférhető a Fájl szalagfülből legördíthető menü Beállítások parancsa, amellyel megjelenített A PowerPoint beállításai párbeszédpanel egyszerűen kezelhető.

Bővebben...

PowerPoint 2013: Új bemutató nézet

Új bemutató nézet is megjelent – amelyet különösen a ma oly divatos széles monitorok használói fognak kedvelni –, ebben az előadó látja a vetített diát és a saját megjegyzéseit, míg a hallgatóság csak a diát látja. Erre a nézetre a vetítés közben a helyi menü Show Presenter View parancsával válthatunk (lásd az ábrát).

Bővebben...

PowerPoint 2010: Képernyőkép beillesztése

Hagyományosan a PrtScn gombbal másoljuk a teljes képernyőtartalmat a vágólapra, az Alt+PrtScn billentyűkombinációval pedig az aktuális ablakot, modális párbeszédpanelt másoljuk. A vágólap tartalmat a szokásos módon, tehát a Kezdőlap szalagvagy a helyi menü Beillesztés parancsával vagy a Ctrl+V, illetve a Shift+Ins billentyűkombinációkkal szúrjuk be a szövegbe.

Bővebben...

PowerPoint 2013: Olvasási nézet

Az Olvasási nézet arra szolgál, hogy a lehető leggyorsabban megtekintsünk egy bemutatót, tetejében úgy, hogy mellette – az ablak megosztásával – tovább szerkeszthetjük a bemutatót. Tehát így valós mintán figyelhetjük meg a beállítások hatását. Az Olvasási nézetre a View szalag Reading View gombjával, vagy az állapotsor jobb oldalán megtalálható ikonjával válthatunk.

Bővebben...

PowerPoint 2010: Navigálás

Korábban, ha a diakép nagyítása (kicsinyítése) és a szerkesztő ablaktábla mérete nem biztosította a dia teljes megjelenítését, akkor a Nézet menü Kicsinyített dia kapcsolóját használtuk, amellyel a teljes diát bemutató kis ablakot jeleníthettünk meg vagy kapcsolhatunk ki. E helyett a program 2002-es változata óta a szerkesztőablak bal oldalán megjelent Diák/Vázlat ablaktábla Diák lapját használhatjuk.

Bővebben...

PowerPoint 2007: Menük és szalagok

A menük helyébe lépett szalagok a parancsok tematikusan, feladat szerint összefogott csoportjai. A program indítása után a Kezdőlap szalag jelenik meg.

A szalagok között a szalagfülre kattintással, illetve az Alt billentyű + a megjeleníteni kívánt szalag kiválasztó karakterének megfelelő billentyű együttes lenyomásával jeleníthetők meg.

Például a Nézet szalagot az Alt+A billentyű­kombináció lenyomására jelenítjük meg. Figyeljük meg, hogy az Office ikon felett az F betű jelzi, hogy itt a File menünek megfelelő menüt jeleníthetjük meg az Alt+F billentyűkombinációval. Különlegesség, hogy az egyetlen hagyományos eszköztár, az alapértelmezésben a címsorral egy sorban megjelenő Gyorselérési eszköztár ikonjai is kijelölhetők az Alt+1..Alt+4 billentyűkombinációkkal.

Bővebben...

PowerPoint 2010: Klipek vágása

A videoklipek befoglalóján is alkalmazhatjuk a többi grafikus elemen használható effektust, vagyis az alakzat forgatható, térbe helyezhető, domborítható, szélein finom átmenet képezhető, árnyékolható, tükrözhető.

A hang- és videoklipek közvetlenül a PowerPointban szerkeszthetők, legalábbis vágással kijelölhetjük a lejátszandó, vetítendő részeiket. Ezeket könyvjelzőkkel is megjelölhetjük, hogy könnyen vissza­találjunk egy-egy fontos részlethez. A könyvjelzők felhasználásával ezekre a jelölt részekre ugorhatunk.

A videofelvételeket nem is szükséges beágyaznunk. Ezeket a dokumentum méretének növelése nélkül csatolhatjuk akár olyan megosztó portálokról is, mint a YouTube.

Bővebben...

PowerPoint 2010: Megszűnt és módosult funkciók

A Microsoft Office PowerPoint 2007 vagy a Microsoft PowerPoint régebbi verzióit ismerő felhasználók számára a következő lista mutatja be azon funkciókat, amelyek a Microsoft PowerPoint 2010 verzióban már nem érhetők el vagy nagymértékben módosultak.

  • Mentés weblapként: Már nem választhatjuk az Egy fájlból álló weblap (.mht, .mhtml) és a Weblap (.htm, .html) fájltípust a Mentés másként párbeszédpanelen. Helyette ajánljuk a Fájl/Mentés webre funkciót. Az így .pptx, .pptm formátumban, a Windows Live webhelyre mentett bemutatót a jogosultak bárhonnan elérhetik. Használhatjuk a Windows Media-videófájl (.wmv), Adobe PDF (.pdf) és diánként többféle grafikus formátumba mentést is. Ezek megtekintéséhez csak webböngésző szükséges.
  • Hangfájl legnagyobb mérete: Hangfájl legnagyobb mérete szolgáltatás helyébe a hang- és videofájlok csatolása és beágyazása lépett. Többféle fájlt ágyazhatunk be tetszőleges méretben.
  • Nyomtatási kép: A Nyomtatás párbeszédpanel és a Nyomtatási kép ablak a Microsoft Office Backstage nézet része lett. Ebben, a Fájl szalagfül Nyomtatás parancsával megjelenített ablakban egyaránt paraméterezhetjük a nyomtatást és megtekinthetjük a nyomtatási képet.
Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal