Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
Photoshop

Photoshop (101)

Photoshop CS6: Festés és mintázatok

A programot sokan festőeszközként is használják. Már a CS5 verzióban jelentős bővítés történt ezen a téren, hiszen bevezették a különféle ecsettípusokat, valamint a színkeverő ecseteket. Az új verzióban ezekhez újabb tulajdonságokat rendelhetünk, beállíthatjuk az ecsetek kopását, dőlését, billentését, forgatását. 

A festékszóróhegyek 3 dimenziós kúpos festékszórót alkalmaznak. Az ecsethegy alakját egyebek mellett a Szemcsézettség, a Fröcskölés, a Keménység és a Torzítás vezérlővel szabjuk testre. Toll rajzeszköz használatakor módosíthatjuk a toll nyomásának változtatásával elkent tónusok szórását.

 

 

 

Bővebben...

Photoshop CS6: Megvilágítási effektusok galériája

 

 

 

RGB színmódú képek, és támogatott videokártyák esetén, a megvilágítási effektusok új, 64 bites galériából választhatók, ezzel a teljesítmény és hatékonyság növelését érhetjük el (lásd az ábrát). Ha videokártyánk alkalmatlan a műveletre, akkor ez esetben hibaüzenetet sem kapunk, és a beállító eszközök sem jelennek meg.

Bővebben...

Photoshop CS6: Perspektivikus vágás

 

 

 

A kép perspektívájának korrigálásához tartsuk lenyomva a  Vágás eszközt, melynek kinyílójából választhatjuk a  Perspektivikus vágás eszközt. Ez az eszköz értelemszerűen kevesebb beállítási lehetőséggel bír, viszont megjeleníthető egy perspektivikus rács, amelyet a képre fektetve és a rácsvonalakat a kép perspektíváját meghatározó irányokba húzva megadhatjuk, hogy a vágást követően mely vonalak jelenjenek meg vízszintesen és függőlegesen (lásd az ábrát). A vágás végre­hajtásával így egyúttal a perspektivikus torzulás is kiküszöbölhető.

Bővebben...

Photoshop CS6: Olajfesték szűrő

A hosszú ideje változatlan grafikus szűrőket is továbbfejlesztették, illetve teljesen új szűrők is megjelentek a CS6 változatban. Ezek között találunk olyan szűrőt, amely a korábbi művészi szűrőket egészíti ki (bár ismeretlen okból nem abba a menübe került) és olyat is, amely a nagylátószögű lencsék optikai torzítását hivatott javítani.

Bővebben...

Photoshop CS6: Fotográfiai életlenítési galéria

A kreatív fotózás szerelmesei, illetve a különleges hatások kedvelői számára lehetnek különösen hasznosak az új életlenítési funkciók. Ez a három új parancs a Szűrő menü Életlenítés almenüjének tetején érhető el. Mindhárom parancsra jellemző, hogy a megfelelő hatás kialakításához a képen helyezhetünk el intuitív vezérlő objektumokat (lásd az ábrát). A technikát először a Photoshop Lighroom programban vezették be.

Bővebben...

Photoshop CS5: Önök kérték

A Photoshop felhasználók által javasolt új szolgáltatásokkal automatikusan, illetve a vonalzóval dőlés mentesíthetők a képek, a képernyőn megjelenő színválasztóról választhatunk színeket, beállíthatjuk sok réteg átlátszóságát egyszerre, alapértelmezett rétegstílusokat határozhatunk meg, tárolhatjuk a képpel nyomtatási beállításait stb. Ezek mind hatékonyságnövelő, munkát könnyítő eljárások.

Bővebben...

Photoshop CS6: Tartalomérzékeny folt eszköz

A megújított  Folt eszköz egy új opciót kapott. A Foltozás listában választható a Tartalomérzékeny beállítás, amellyel a kijelölt részlet helyébe tölthetjük a közeli tartalmat. Így a megadott irányból vett mintával töltjük fel az eszköz választása után kijelölt tartalmat (ebben tér el a tartalomérzékeny kitöltéstől).

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal