Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

OpenOffice Base: Adatbázis létrehozása

Az OpenOffice Adabas típusú adatbázis-kezelőt használ, amely elérhető Windows, Linux, Solaris operációs rendszerek alatt is. Az adatbázis létrehozása előtt a Windows Intézőjében keressük meg (vagy hozzuk létre) azt a könyvtárat, ahol az adatbázist el akarjuk helyezni. Új adatbázist létrehozhatunk bármelyik OpenOffice program megnyitása után, a Fájl menü Új/Adatbázis parancsával. Ugyanerre használható a Standard eszköztár Új gombmenüjéből kiadható parancs, vagy ha már fut a Base program, a Ctrl+N billentyűkombináció.

Ha a programot utolsó használata után szabályosan zártuk be, akkor a következő indítás is az ábra szerinti Adatbázistündért jeleníti meg. Itt válasszuk az Új adatbázis létrehozása rádiógombot, majd kattintsunk a Tovább gombra!

A második párbeszédpanelen válasszuk az Igen, regisztrálom az adatbázist választókapcsolót, ha az adatbázist más OpenOffice alkalmazásból is el akarjuk érni. Ha az adatbázist csak a Base adatbázis-kezelőben szeretnénk elérni, akkor válasszuk a Nem, az adatbázis regisztráció kihagyása rádiógombot!

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 10:25

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal