Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
OpenOffice

OpenOffice (17)

OpenOffice Base: Dokumentum-helyreállítás

Előfordulhat, hogy a programfutás áramszünet vagy más hiba miatt megszakad (például ilyen gyakran fordul elő, ha makrókat tartalmazó Excel munkafüzetet nyitunk meg, – ezért ilyen műveletek előtt érdemes a többi, már megnyitott munkafüzetet menteni). Ilyenkor a dokumentum helyreállítható az előző automatikus mentésből.

Bővebben...

OpenOffice Writer: Navigálás a dokumentumban

A navigátor segítségével a szerkesztett dokumentumban, sőt minden megnyitott dokumentumablakban megha­tározott helyekre nagyobb ugrásokat is végez­hetünk. Az önálló navigátorablak a  Navigátor ikonnal, az F5 gyorsgombbal, illetve a Nézet menü Navigátor parancsával jeleníthető meg vagy rejthető el (lásd az ábrát).

Bővebben...

OpenOffice Writer - A segítség

Az OpenOffice súgója régebben jelentősen eltért más programok hasonló szolgáltatásaitól, most viszont a súgó a Microsoft korábbi (például az Office 2000) programjaihoz hasonló megoldást alkalmaznak. Használata könnyen elsajátítható, és minden egyes rész alkalmazásában egyformán működik. A Súgó menü Open­Office.org parancsával, vagy az F1 gyorsbillentyűvel, illetve a Standard eszköztár  Súgó ikonjával jelenítjük meg a súgó fő tartalomjegyzékét, amelyben változatos módon navigálhatunk.

Bővebben...

OpenOffice Draw: Rétegek

A rétegek olyan objektumok, amelyek kiválóan használhatók a rajzelemek bizonyos csoportjainak elkülönítésére. Az elkülönített objektumcsoportok látványa külön-külön ki- vagy bekapcsolható (így az éppen zavaró vagy felesleges rajzelemek elrejthetők), illetve nyomtatható. A rétegeken összekapcsolhatjuk az egy csoportba tartozó elemeket.

Bővebben...

OpenOffice Calc: Kezelőeszközök 2.

Különleges menü a gyors, másképpen helyi vagy kurzormenü, amelybe a program fejlesztői a leggyakrabban használt parancsokat foglalták össze. E menü parancsai a menühívás (az egér-, másképpen a grafikus kurzor) helyétől függően eltérnek egymástól. A kurzormenüt a jobb egérgombos kattintással jelenítjük meg.

Bővebben...

OpenOffice Calc: Kezelőeszközök 3.

 

 

 

A rendszerablak második sora a menüsor, melynek almenüit vagy a fentiek szerint egérrel, vagy a billentyűzet segítségével, az Alt billentyű és az aláhúzással jelölt betű billentyűjének együttes lenyomásával gördítjük le. A menüsor alatt levő sorokban a Nézet/Eszköztárak... almenü parancsaival ki- vagy bekap­csolható ikon­menük, más néven úgynevezett szerszámosládák találhatók, ame­lyeket később részletesen ismertetünk. A többi elem szintén ki- és bekapcsolható.

Bővebben...

OpenOffice Draw: Objektumok módosítása

 

 

 

Az objektum a jobb azonosíthatóság és navigáció érdekében egyedi névvel látható el. Az objektum ezen a néven jelenik meg a Navigátor ablakban (lásd az ábrát). Az oldalakat az Oldalak panel helyi menüjének Oldal átnevezése parancsával, a munkaablakban kijelölt objektumokat a Módosítás vagy a helyi menü Név parancsával nevezzük el.

Bővebben...

OpenOffice: Új dokumentum létrehozása

Új állományt automatikusan létrehozhatunk az OpenOffice betöltésével. Gyakoribb azonban, hogy meglévő dokumentum szerkesztése közben kell új dokumentumot létrehoznunk. Erre is többféle lehetőségünk van.

Az Új ikonra kattintva megjelenő menü vagy a Fájl/Új almenü parancsaival egy­szerűen létrehozhatjuk az OpenOffice által kezelt összes dokumentumot (lásd az ábrát). Az öt alapvető dokumentumtípus az almenü felső részén látható.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal