Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
Könyvismertető

Könyvismertető (58)

Technikai bibliák

A technikai bibliák összefoglaló kategória, amely tartalmazza minden "monografikus", azaz egy-egy témát vagy szoftververziót általánosan tárgyaló valamennyi kötetünket. A bibliák emellett rendszerint kapnak egy kiegészítő fejezetet is, amely az adott szoftverrel foglalkozó legfontosabb weboldalak címeit, hivatkozásait tartalmazza. Az alábbi lista időrendben csökkenő, "halom szerű" rendezettséget mutat, azaz legfelül szerepelnek a legfrissebb, legalul a legrégebben kiadott kötetek. Ha valamit nem találnak, keressék a keresőmezővel, vagy a többi, téma szerint, hierarchikusan szervezett menüben.

Bővebben...

Könyvismertető: AutoCAD LT 2011 - Rajzméretezés (magyar változat)

77 oldal/1,85 MB

Az AutoCAD programok egyik legkiforrottabb szolgáltatása a méretezés. Ennek a funkciónak segítségével a rajzot pontos méretadatokkal látjuk el, melyek tartalmazhatnak pontosság, tűrés, alternatív mértékegység adatokat. A legkevésbé ez a szolgáltatás módosult a korábbi verziókban.  

Most a szövegekhez hasonlóan itt is hátteret alkalmazhatunk a megírások kiemelésére, illetve a méreteket is a többi objektum elé helyezhetjük.

A 2006-os változatban pedig megjelent az ívhossz méretezés és a törtvonalú sugárméretezés is.

A 2008-as változat újdonsága volt e területen a többszörös mutató, a méretvonal távolságok beállítása és a méretvonalak megszakítása a kereszteződéseknél, illetve a méretszövegek kiemelése. Ezek az AutoCAD programmal egy időben jelentek meg, tehát az LT most nem "követő" helyzetben van.

Betekintés a könyvbe!

 

 

 

Bővebben...

Könyvismertető: AutoCAD 2012 - Testre szabás

254 oldal/4,84 MB   Ára: 1200 Ft.

Kötetünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2012-es változatának optimális beállításával kapcsolatos összes tudnivalót, az ide vonatkozó parancsait, azok feladatát és az egyéni munkakörnyezet kialakításához szükséges paramétereket.

Bemutatjuk a felhasználói felület elemeinek, a szalagnak, a gyorselérési eszköztárnak és a gyorstulajdonságok palettának testre szabását is.

Betekintés a könyvbe!

 

 

 

Bővebben...

Könyvismertető: Photoshop CS6 - Képmanipuláció (angol nyelvű változat)

390 oldal/ 20,5 MB   Ára: 2400 Ft

Minthogy sokan – egyre többen – érdeklődnek a digitális fényképkészítés iránt, valamint a digitális fényképezőgépekből származó képek száma is ugrásszerűen megnőtt, ezért most, a Photoshop CS6 képmanipulációjával foglalkozó kötet bevezetésében ismertetünk egy olyan munkafolyamatot, amelynek következetes végrehajtása minden digitális fényképen javíthat. Nem elhanyagolható szempont az sem, hogy a minőségi javulás mellett a hatékonyság fokozásával is jár egy jól bevált, egységes feldolgozási lépéssor alkalmazása. 

 

A bővebb magyarázat előtt e feldolgozási lépések a következők:

 • A fotó áttöltése fényképezőgépből a számítógépre
 • Képmegnyitás a kívánt színtérben
 • A kép forgatása
 • Kivágás (esetleg a kivágott rész forgatásával)
 • Expozíció- és tónuskorrekció
 • Optikai lencsekorrekció, színbeállítás
 • A digitális fényképezőgép képzajának csökkentése
 • Élesítés
 • Retusálás

Betekintés a könyvbe!

 

 

 

Bővebben...

Könyvismertető: Word 2010 - Testre szabás

156 oldal/3,2 MB   Ára: 820 Ft

A Word 2010-es változata, az Office rendszer 2010 legismertebb tagja. A 2007-es változatban teljesen átdolgozott felhasználói felületen most csak kisebb változások történtek.

A felhasználói felület soha nem látott mértékű átalakítására 2007-ben, a Microsoft szerint több okból is szükség volt:  

 • Felméréseik szerint az általános felhasználói vélemény az, hogy az Office funkcióknak csak mintegy 5 %-át használják,
 • A többi 95 %-ot nem találják, nem jönnek rá kezelésére.
 • A parancsok száma az 1989-ben megjelent első változat 50 parancsával szemben elérte a 270-et.
 • Az eredeti két eszközsáv a Word 2003-ra már 32-re gyarapodott.
 • A Word 2000-ben megjelent munkaablakok száma egyről 19-re emelkedett.

Mindezen okoknak tudható be tehát, hogy szakítottak a korábbi grafikus felhasználói felülettel és teljesen újat alkottak, ahol az eszköztárak és menük szerepét túlnyomó részben a szalagok és lapfülek vették át. A fülekkel válthatunk a különböző funkciókhoz tartozó parancsokat, elrendezéseket, stílusokat, objektumokat összefogó szalagok között. A menük egy része, például a helyi menük és hírmondónak az Office gombból legördíthető Fájl menü maradványa megmaradt.

A program testre szabása annyit jelent, hogy munkaeszközünket, illetve annak felhasználói felületét saját munkaszokásainknak, elképzeléseinknek és kényelmünknek megfelelően állítjuk be. Ezzel igyekszünk optimális feltételeket biztosítani a hatékony, gyors és hibátlan munkához. E kötetben a felhasználói felület átalakítását tárgyaljuk. Emellett függelékben bemutatjuk a program összes beépített billentyűkombinációját és ikonparancsát, amely mintegy gyorsreferenciaként szolgálhat.

 

 

 

Bővebben...

Könyvismertető: Word 2010 - Objektumok

216 oldal/11,02 MB   Ára: 1120 Ft

Ebben a kötetben azokat a parancsokat foglaltuk össze, amelyek már a kiadványszerkesztő programok szolgáltatásait közelítik. Korábbi könyveinkben ezeket „A dokumentum tördelése”, illetve „Objektumok beszúrása”, „Táblázatkezelés” című fejezetekben tárgyaltuk, de úgy érezzük az egységes ismertetés jobban megfelel az egyébként igen összetett témának. A kiadvány-szerkesztéshez tartozó, a beillesztett objektumokon, illetve az előző kötetben ismertetett stílusokon alapuló jegyzék­generálási parancsokat a következő ("Gyorsítás" című) kötetben tárgyaljuk.

Betekintés a könyvbe!

 

 

 

Bővebben...

Könyvismertető: Word 2010 - Formázás

181 oldal/8,04 MB   Ára: 820 Ft

Betekintés a könyvbe!

Ebben a kötetben tárgyaljuk azokat a funkciókat, amelyek segítségével dokumen­tumunkat tetszetős alakra, akár nyomdai sokszorosításra is alkalmas formára alakíthatjuk. Az idetartozó parancsokat korábban a Fájl és a Formátum menü almenüiből, illetve az eszköztárakból, vonalzóból, gyorsgombbal, valamint (itt is mindig a kijelölt elemre vonatkozóan) a jobb egérgombbal megjeleníthető helyi menüből voltak indíthatók.   Az Office 2007 Rendszertől kezdődően a csomag legfontosabb programjait érintő radikális felhasználói-felület átalakításnak köszönhetően a menük szerepét átvették a szalagok és az azokon elhelyezett formázási minták, amelyekkel a legtöbb (alapvető) beállítások elvégezhetők, csak a pontosabb és részletesebb formázásokhoz kell a korábbiakhoz hasonló párbeszédpaneles megoldásokhoz folyamodnunk.

 

 

 

 

Bővebben...

Könyvismertető: Excel 2010 Biblia

1873 oldal/72 MB   Ára: 9500 Ft.

Betekintés a könyvbe!

Hihetetlenül jó ár/érték arány! Papíros könyvben ez több tízezer forint lenne, ráadásul 312 kidolgozott példát is mellékelünk. Könyvünk a Microsoft Office Excel 2010 magyar nyelvű változatát tárgyaló legteljesebb kiadás. A munkafelület kezelésének, testre szabásának bemutatása mellett a képlet- és listakezeléssel, kimutatások készítésével, makrók, diagramok és objektumok használatával kapcsolatos összes lehetőséget igyekeztünk ismertetni, kitérünk az egyéni függvények készítésére, a makrók és a Visual Basic programozás alapjaira, a munkalapba ágyazott vezérlők paraméterezésére.

Bővebben...

Könyvismertető: AutoCAD 2012 - Változók, lekérdezések

176 oldal/1,91 MB   Ára: 900 Ft

Betekintés a könyvbe!

A program lehetőséget biztosít arra, hogy egyes, létező rajzelemekre vonatkozó adatokat lekérdezzünk, illetve ezen adatokat felhasználva a rajzelemeket felosszuk. Egyszerűen kiszámíthatók a rajzelemek hossza, kerülete, területe, bezárt szöge, térfogata, szilárdtesteknek ezeken kívül térfogata, inercianyomatéka stb. Beállíthatók, lekérdezhetők a teljes rendszer használatára vonatkozó időadatok is, valamint a korábbi kötetekben említett, a működést befolyásoló rendszerváltozók értéke. E kötetben ismertetjük a Gyors számológép használatát, amellyel a rajzjellemzőket is figyelembe véve végezhetünk számításokat. 

Bővebben...

Könyvismertető: AutoCAD 2012 Biblia

1543 oldal/43,7 MB   Ára: 9100 Ft

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2012-es változatának síkbeli és térbeli rajzelemekkel kapcsolatos összes, fontosabb tudnivalóját. Ezek többek közt a dinamikus blokkoknak, dinamikus adatbevitelnek, új palettáknak, nézetbeállításoknak, modellezésnek köszönhetően kissé megszaporodtak. A kötetben mutatjuk be a telepítést, a rajzi segédeszközök, valamint a koordináta-rendszerek használatát és az állománykezelést, beleértve az AutoCAD WS kezelését is. A parancsnevek után általában megadtuk a magyar nyelvű AutoCAD 2012-es változat megfelelő parancsait is. A kötet végén egy külön fejezetet szentelünk a programmal foglalkozó webhelyeknek, amelyek hiperhivatkozásaira elegendő rákattintani...

Ilyen részletes és ugyanakkor kedvező ár/érték arányú könyv sehol máshol nem kapható!

Betekintés a könyvbe!

 

 

 

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal