Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
InDesign

InDesign (76)

InDesign CS6: Kulcsobjektumhoz igazítás

A Window/Object & Layout>Align paranccsal, vagy a Shift+F7 billentyűkombinációval megjelenített Align (Igazítás) panelen egy új lehetőség jelent meg a kiválasztott objektumok elosztására.

Az elosztáshoz válasszuk ki az elosztani kívánt objektumokat, utána jelenítsük meg az Align panelt, végül a panel Align gombmenüjében kattintsunk az Align to Key Object (Kulcsobjektumhoz igazítás) elemre! Ekkor a kulcsobjektumot kattintással adhatjuk meg, mely vastagabb kerettel jelenik meg. Másik kulcsobjektum kijelöléséhez kattintsunk másik objektumra.

 

 

 

Bővebben...

InDesign CS6: Egyéni stílusleképezés

Ha már többféle eszközre készítünk kimenetet, akkor szokásos, hogy a különféle eszközökön másféle karakterkészletet használunk. Például a nyomtatott kiadványokban a talpas betűtípusokat, a digitális kiadványokban talpatlan betűtípusokat alkalmazunk, de arra is igény lehet, hogy az alternatív elrendezésekben használjunk eltérő betűtípusokat.

Bővebben...

InDesign CS6: Ablakfelosztás

Sokat segít a munkában hogy az ablak felosztható úgy, hogy két táblájában különböző, alternatív elrendezést, vagy egy áttekintő képet és egy munkára alkalmasabb nagyított nézetet jelenítünk meg. Ezt a szolgáltatást különösen a manapság szokásos széles képernyős monitorok felhasználói aknázhatják ki (lásd az ábrát).

A munkaablak felosztásához vagy a felosztás megszüntetéséhez kattintsunk a dokumentumablak jobb alsó sarkában látható ikonra, vagy adjuk ki az Ablak menü Rendezés / Ablakfelosztás parancsát!

Bővebben...

InDesign CS6: Legutóbb használt betűtípusok

A legutóbb használt betűtípusok gyorsabban (vagyis könnyebben, kevesebb egérművelettel, görgetéssel) találhatók meg a Fonts felbukkanó ablak és a Type (Szöveg) menü Font (Betűtípusok) almenüje tetején, egy vízszintes elválasztó vonal felett (lásd az ábrát). Alapértelmezés szerint itt használat alapján, időrendben jelennek meg a betűtípusok.

Bővebben...

InDesign CS6: Mentés korábbi verzió formátumában

Az InDesign CS6 új fájlformátumot használ, amelyet a régebbi verziók nyilván nem ismernek. Ha az InDesign CS6-ban készült dokumentumot az InDesign korábbi verziója alatt szeretnénk megnyitni, vagy korábbi verzióval rendelkező felhasználónak küldenénk, akkor a Fájl menü Mentés másként parancsával megjelenített párbeszédpanelen a Fájl típusa listából válasszuk az InDesign CS4 vagy újabb (IDML) elemet!

Ezt a fájltípust az InDesign CS4 és CS5, valamint CS5.5 verziók is képesek megnyitni, de a korábbi verziók által még nem támogatott funkciók nem fognak működni.

Bővebben...

Bridge CS6: Mini Bridge az InDesign programban

A CS5-ös változatban megjelent mini Bridge a Bridge fájlkezelő széles szolgáltatáskörénél sokkal kevesebbet nyújt, viszont biztosítja, hogy az InDesign munkaablakán belül, szerkesztés közben is használhassuk a fájlkeresést-böngészést. A mini Bridge ehhez panelként jelenik meg, amelyet bekapcsolhatunk az Ablak/ Mini Bridge paranccsal (lásd az ábrát).

A Mini Bridge paneljéről az InDesign dokumentumba a fájlkezeléshez hasonló módon húzhatók át a fájlok. Így az áthúzott kép úgy töltődik be az elhelyezőkurzorba, mintha a Bridge alkalmazásból húznánk át (lásd az ábrát). Ha a fentiek szerint beállítottuk a statikus, képhez kapcsolt felirat megjelenését, akkor a képek dokumentumba húzása után a felirat helyét adjuk meg. A dokumentumban kijelölt elemek pedig áthúzhatók a Mini Bridge alkalmazásba; hogy többször felhasználható objektumdarabot készítsünk.

Bővebben...

InDesign CS6: Tartalomgyűjtő és -elhelyező eszközök

A B gyorsgombbal vagy a Szerkesztés menü Elhelyezés és hivatkozás parancsával, illetve az eszköztár Tartalomgyűjtő eszközével megjeleníthető a tartalomszalag (lásd az ábrát). Ezzel az eszközzel összegyűjthetjük az ismétlődő objektumokat, amelyeket a Tartalomelhelyező eszközzel helyezhetünk el az InDesignban megnyitott dokumentumok oldalain (tehát akár másik dokumentumban is). A Tartalomgyűjtő eszközzel begyűjtött tartalom megjelenik a Tartalomtárolóban.

Aki a Microsoft Word programot ismeri, az már találkozott hasonló megoldással. A Tartalomtároló használatával egyszerűbb és gyorsabb a megnyitott dokumentumokban többször szereplő oldalelemek elhelyezése és hivatkozása.

Bővebben...

InDesign CS6: Folio Builder és Folio Overlay panel

A tábla és e-könyv olvasó eszközök támogatására használható Folio Builder és Folio Overlay panel megjeleníthető a Window menüből. Ezeket korábban másképp nevezték, ráadásul külön, a DPS Desktop Tools eszközökkel kellett telepítenünk.

Az eredmény megtekintésére iPad, Android vagy PlayBook eszközökhöz használjuk az ingyenesen letölthető Adobe Content Viewer tartalommegjelenítő programot. 

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal