Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
InDesign

InDesign (78)

InDesign CS6: PNG exportálása

A kijelölés vagy oldaltartomány is exportálható képként. Ehhez adjuk ki a File menü Export parancsát, és a Fájl típusa listából válasszuk a PNG elemet! Adjuk meg a fájl nevét, elérési útját, majd kattintsunk a Save gombra!

Az ekkor megjelenő Export PNG párbeszédpanelen adjuk meg az exportálási paramétereket! Az ábrán látható, hogy milyen beállítások rögzíthetők.

 

 

 

Bővebben...

InDesign CS6: Helyi szerkesztések megőrzése

Azt már láttuk, hogy a hivatkozott tartalmak frissítései felülírják a gyermek objektumokat. Beállítható, hogy a frissítések során bizonyos egyedi módosítások ne változzanak.

Ehhez a  Hivatkozások panel Hivatkozási beállítások parancsával megjelenített párbeszédpanelen a Helyi szerkesztések megőrzése az objektumcsatolások frissítésekor csoport jelölőnégyzeteivel adjuk meg, milyen tulajdonságok, vagy tartalmak ne frissüljenek (lásd az ábrát).

 

 

 

Bővebben...

InDesign CS6: Kulcsobjektumhoz igazítás

A Window/Object & Layout>Align paranccsal, vagy a Shift+F7 billentyűkombinációval megjelenített Align (Igazítás) panelen egy új lehetőség jelent meg a kiválasztott objektumok elosztására.

Az elosztáshoz válasszuk ki az elosztani kívánt objektumokat, utána jelenítsük meg az Align panelt, végül a panel Align gombmenüjében kattintsunk az Align to Key Object (Kulcsobjektumhoz igazítás) elemre! Ekkor a kulcsobjektumot kattintással adhatjuk meg, mely vastagabb kerettel jelenik meg. Másik kulcsobjektum kijelöléséhez kattintsunk másik objektumra.

 

 

 

Bővebben...

InDesign CS6: Egyéni stílusleképezés

Ha már többféle eszközre készítünk kimenetet, akkor szokásos, hogy a különféle eszközökön másféle karakterkészletet használunk. Például a nyomtatott kiadványokban a talpas betűtípusokat, a digitális kiadványokban talpatlan betűtípusokat alkalmazunk, de arra is igény lehet, hogy az alternatív elrendezésekben használjunk eltérő betűtípusokat.

Bővebben...

InDesign CS6: Ablakfelosztás

Sokat segít a munkában hogy az ablak felosztható úgy, hogy két táblájában különböző, alternatív elrendezést, vagy egy áttekintő képet és egy munkára alkalmasabb nagyított nézetet jelenítünk meg. Ezt a szolgáltatást különösen a manapság szokásos széles képernyős monitorok felhasználói aknázhatják ki (lásd az ábrát).

A munkaablak felosztásához vagy a felosztás megszüntetéséhez kattintsunk a dokumentumablak jobb alsó sarkában látható ikonra, vagy adjuk ki az Ablak menü Rendezés / Ablakfelosztás parancsát!

Bővebben...

InDesign CS6: Legutóbb használt betűtípusok

A legutóbb használt betűtípusok gyorsabban (vagyis könnyebben, kevesebb egérművelettel, görgetéssel) találhatók meg a Fonts felbukkanó ablak és a Type (Szöveg) menü Font (Betűtípusok) almenüje tetején, egy vízszintes elválasztó vonal felett (lásd az ábrát). Alapértelmezés szerint itt használat alapján, időrendben jelennek meg a betűtípusok.

Bővebben...

InDesign CS6: Mentés korábbi verzió formátumában

Az InDesign CS6 új fájlformátumot használ, amelyet a régebbi verziók nyilván nem ismernek. Ha az InDesign CS6-ban készült dokumentumot az InDesign korábbi verziója alatt szeretnénk megnyitni, vagy korábbi verzióval rendelkező felhasználónak küldenénk, akkor a Fájl menü Mentés másként parancsával megjelenített párbeszédpanelen a Fájl típusa listából válasszuk az InDesign CS4 vagy újabb (IDML) elemet!

Ezt a fájltípust az InDesign CS4 és CS5, valamint CS5.5 verziók is képesek megnyitni, de a korábbi verziók által még nem támogatott funkciók nem fognak működni.

Bővebben...

Bridge CS6: Mini Bridge az InDesign programban

A CS5-ös változatban megjelent mini Bridge a Bridge fájlkezelő széles szolgáltatáskörénél sokkal kevesebbet nyújt, viszont biztosítja, hogy az InDesign munkaablakán belül, szerkesztés közben is használhassuk a fájlkeresést-böngészést. A mini Bridge ehhez panelként jelenik meg, amelyet bekapcsolhatunk az Ablak/ Mini Bridge paranccsal (lásd az ábrát).

A Mini Bridge paneljéről az InDesign dokumentumba a fájlkezeléshez hasonló módon húzhatók át a fájlok. Így az áthúzott kép úgy töltődik be az elhelyezőkurzorba, mintha a Bridge alkalmazásból húznánk át (lásd az ábrát). Ha a fentiek szerint beállítottuk a statikus, képhez kapcsolt felirat megjelenését, akkor a képek dokumentumba húzása után a felirat helyét adjuk meg. A dokumentumban kijelölt elemek pedig áthúzhatók a Mini Bridge alkalmazásba; hogy többször felhasználható objektumdarabot készítsünk.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal