Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Illustrator CS6: Mentés SVG formátumba

Az SVG (Scalable Vector Graphics) fájltípus a World Wide Web Consortium (W3C) által a web céljaira szabványosított kétdimenziós vektorgrafikus formátum, amelyet az Adobe mellett a Corel is támogat, de még alig terjedt el. Megjelenítéséhez az swf formátumhoz hasonlóan beépülő (plug-in) szükséges, viszont minden Illustrator tulajdonság és objektum alkalmazható (a raszteres hatások helyett azért inkább SVG szűrőket használjunk). A fájlban tároljuk a dokumentumban használt betűkészleteket is.

A formátumba a Fájl/Mentés máskéntparanccsal menthetünk. A beállító párbeszédpanel Részhalmazlistájában adjuk meg a felhasznált betűkészletek eltárolásának módját. A Nincs listaelem választásával maradunk a rendszerfontok használatánál, ekkor a fájl a legkisebb lesz, de a szövegek esetleg olvashatatlanokká válnak (ha az adott betűkészlet hiányzik a végfelhasználó gépéről), úgyhogy csak akkor alkalmazzuk, ha dokumentumunk nem tartalmaz szöveget, vagy azt körvonallá alakítottuk. A Csak a használt jelek listaelem választása után a program csak a felhasznált betűkhöz tartozó információkat építi a fájlba. Ezt a fájlméret csökkentése érdekében alkalmazzuk, ha a cél számítógépen a szöveget biztosan nem módosítják, hiszen ilyenkor a szöveg nem szerkeszthető. Teljes szerkesztési lehetőséget biztosít viszont a Minden jel listaelem.

A beágyazott vagy csatolt tárolást beállíthatjuk a raszterképek számára is a Képekcsoportban. A Hivatkozáskapcsoló új állományt készít a bitképek számára, míg a Beágyazáskapcsolóval nagyobb fájlméret árán, de mindent egyben tárolhatunk, ami a fájlmozgatásnál szerencsés. Az Illustrator szerkesztési funkcióinak megőrzése jelölőnégyzet bejelölésével megmarad az objektumok további szerkesztésének lehetősége. Egyéb beállítási lehetőségekhez jutunk a Több beállításnyomógombra kattintás után (lásd az ábrát).

Utoljára frissítve:2014. március 17., hétfő 06:54

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal