Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
Illustrator

Illustrator (70)

Illustrator CC: Automatikus sarokgenerálás

Korábban komolyabb erőfeszítést igényelt a mintázatok illesztése a szögben találkozó vonalaknál. Erre nyújt könnyű, gyors és esztétikus megoldást az új, automatikus sarokgenerálás funkció. Az összefűzött mintával körvonalazott grafikához a Mintázatecset beállításai párbeszédpanelen állíthatjuk be a sarkok kezelését. 

Így biztosak lehetünk abban, hogy a sarkokra a sarokelem kerül és nem kerülnek átfedésbe az onnan kiinduló és oda érkező vonalak, amely hibák kiküszöbölése korábban időigényes feladat volt.

Bővebben...

Illustrator CC: Több fájl elhelyezése

Egyszerre több fájlt is kiválaszthatunk a Fájl menü Elhelyezés parancsával megjelenített párbeszédpanelen. A több fájl kiválasztásához használhatjuk a szokásos összefüggő kiválasztást, vagyis a Shift billentyű nyomva tartása közben az egymás után elhelyezkedő fájlnevek elejére és végére kattintást, illetve az egyedi elemek kiválasztását a Ctrl billentyű nyomva tartása közben kattintgatva.

Az így kiválasztott elemeket a párbeszédpanel Elhelyezés gombjára kattintást követően, kattintással és húzással helyezzük el, és méretezzük a dokumentumban. Ehhez felhasználhatjuk a beillesztést támogató okos segédvonalakat is.

Bővebben...

Illustrator CS6: Új vagy továbbfejlesztett profilok és összetevők

Az új dokumentumok létrehozását gyorsítják meg az Új dokumentum párbeszédpanelen elérhető új profilok (lásd az ábrát). A Profil listában választott Mobil eszközök listaelemmel juthatunk el az iPad, iPhone, Xoom, Fire, Nook és Galaxy eszközhöz illeszkedő méretbeállításokhoz.

Új alapértelmezett méretet kapott a Web profil, mely 960×560 képpont lett.

Használhatjuk az új Mintázat könyvtárat és Pantone Plus™ színkönyvtárat is.

 

 

 

Bővebben...

Illustrator CS6: Körvonalra illesztett színátmenet

A Színátmenetek panelen ecsetvonásokra háromféle színátmenet alkalmazható úgy, hogy nem kell a körvonalat kibővíteni és utána kitöltést és színátmenetet hozzárendelni.

A beállításokkal megadhatjuk, hogy a színátmenet az ecsetvonás széleitől haladjon befelé, vagy hosszirányban az ecsetvonás kezdetétől a végéig.

Bővebben...

Illustrator CS6: Felhasználói felület

Az Illustrator ikonorientált környezetben működik, maga is ikonokat alkalmaz az egyes funkciók kiváltására. Az ikonok a parancsok képi megfelelői, apró, szemlé­letes ábrák, amelyekkel könnyebb tájékozódni, és amelyek segítségével a meg­felelő parancsok indíthatók. Az Illustrator hagyományainak megfelelő módon felépített (az indító kör­nye­zethez szervesen kapcsolódó) Illustrator képernyője az ábrán bemutatott főbb részeket tartalmazza.

Bővebben...

Illustrator CS6: Továbbfejlesztett kezelőfelület

A Photoshop CS6-hoz hasonló átalakításon esett át a felhasználói felület. Ezzel hatékonyabbá, áramvonalasabbá és egy kissé testre szabhatóbbá vált. Például a Szerkesztés/Beállítások / Felhasználói felület paranccsal megjelenített párbeszédpanelen beállíthatunk négyféle fényerejű felhasználói felületet és ahhoz illeszkedő fényességű vásznat (lásd az ábrát).

A sötét háttér a képek színbeállításához sokkal megfelelőbb (ugyanúgy, mint a Photoshop Lightroom program esetében). A párbeszédpanelek megjelenése viszont az operációs rendszer beállításaitól függ.

Bővebben...

Illustrator CS6: Munkaterületek kezelése

A menüsor Alapok listájából előre beállított munkaterületeket, elrendezéseket tölthetünk be, illetve elmenthetjük saját elrendezéseinket.

Új lebegő ablakot hozhatunk létre, ha a panelfülnél fogva kihúzzuk a panelt ablakából. A panelt egy másik lebegő ablakba is áthúzhatjuk. Az ablakok is új helyre vontathatók, húzással átmére­tez­hetők. Az így átalakított munkaterület elmenthető az Ablak menü Munkaterület/ Munkaterület mentése parancsával. A Munkaterület menüben, illetve a menüsor menüjében választhatunk az alapértelmezett munkaterületek közül is.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal