Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
Excel

Excel (71)

Excel 2016 újdonságok röviden

Excel 2016

Az Office 2016 Rendszer legelső szembeötlő újdonsága a telepítés gyorsasága, mely körülbelül tíz percet vesz igénybe. A másik ilyen feltűnő újdonság a lapfülek végén megjelent újabb fül, ahol a „Mondja el, mit szeretne tenni” szöveget felülírva megadhatjuk akár szöveges kívánságainkat is, de jobban járunk, ha valamely ismert parancsot adunk meg, például: nyomtatás vagy táblázat beszúrása. A begépelést néhány példa felajánlásával és automatikus szövegkiegészítéssel is támogatja az Office. Így a nyomtatás szóból is elegendő az ny betűket begépelni, máris választhatunk a felajánlott lehetőségek közül. Ezt követően az Excel igyekszik teljesíteni kívánságunkat.

Bővebben...

Excel 2007 újdonságok röviden

táblázatkezelés, példa, e-könyv, e-book, könyv, titok, tanfolyam, tudás, gyakorlat, hatékonyság, e-learning, képzés, továbbképzés, súgó

Az Excel 2007 hosszú ideje a legnagyobb változással jelent meg. Sőt, tulajdonképpen már a legelső Excelek óta mostanáig szinte alig változott a felhasználói felület (ikonok, eszköztárak, menük), miközben a parancsok és eszköztárak száma sokszorosára növekedett. Az Office legfontosabb programjai a 2007-es változatban ezért is teljesen új felhasználói felületet kaptak, de a program teljesítményét is megnövelték (már több mint egy millió soros és 16 ezer oszlopos lehet egy táblázat), és különösen a formázásban rengeteg új szolgáltatást vezettek be (részletesen lásd a cikkeink között). A programverziók továbbfejlesztései természetesen nagymértékben befolyásolták a programnak a futtató környezettel kapcsolatos igényeit is. 

Bővebben...

Excel 2010: Oldaltörés megtekintése

A Nézet szalag Oldaltörés megtekintése parancsával vagy az állapotsor  Oldaltörésminta ikonjával az aktív munkalapon a munkalapot annak nyomtatási formájában megjelenítő szerkesztő nézetbe válthatunk. Oldaltörés megtekintésekor húzással balra, jobbra, le és föl mozgathatjuk a kiemelt színnel és vonallal jelzett oldaltörést. Az Excel automatikusan átméretezi a munkalapot, hogy a sorok és oszlopok az oldalra illeszkedjenek.

A nézet első alkalmazásakor a munkamódszert ismertető párbeszédpanel jelenik meg, amelyet jelölőnégyzet kiválasztásával elrejthetünk.

Bővebben...

Excel 2013: Inquire - a munkafüzet kapcsolatai

A munkafüzet külső kapcsolatai a más munkafüzetekre utaló hivatkozások és csatolások. Az Inquire beépülővel ezek is elemezhetők és feltárhatók a hibák, megszakadt kapcsolatok. 

Kattintsunk az Inquire/Workbook Relationship gombra! Ekkor megjelennek a munkafüzet kapcsolatai (lásd az ábrát). A kurzor alatt megjelennek a hibaüzenetek is.

Bővebben...

Excel 2013: Inquire - a munkafüzet elemzése

A munkafüzet elemzése során adatokat kapunk a teljes munkafüzet méretéről, jellemző adatairól, a felhasznált képletekről, a cellákról, a tartományokról és a figyelmeztető hibaüzenetekről. Az elemzés eredménye külön Excel fájlba exportálható, amellyel a bevezetőben említett kisebb hiányosság kiküszöbölhető, hiszen ez a munkafüzet az elemzett munkafüzet mellett is megjeleníthető és így segítheti a párhuzamosan megjelenített munkafüzetben végzett munkát.

Bővebben...

Excel 2007: Sávdiagram cellán belül

Az adatok értelmezéséhez már a szerkesztés közben is segítséget kapunk. A cellák adattartalmán érvényesülő többféle feltételes formázást alkalmazhatunk, amely a cellaérték mellett jelenik meg. Ilyen feltételes formázás lehet a cella színezése (ez az egyetlen ilyen lehetőség, mely ismert volt korábban is), szimbólumok alkalmazása, amely mutatja, hogy például a cella a teljes adattartomány melyik kvantilisébe tartozik vagy éppen az értékkel arányos oszlopdiagramokat alkalmazhatunk.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal