Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
Excel

Excel (79)

Excel 2016 újdonságok röviden

Excel 2016

Az Office 2016 Rendszer legelső szembeötlő újdonsága a telepítés gyorsasága, mely körülbelül tíz percet vesz igénybe. A másik ilyen feltűnő újdonság a lapfülek végén megjelent újabb fül, ahol a „Mondja el, mit szeretne tenni” szöveget felülírva megadhatjuk akár szöveges kívánságainkat is, de jobban járunk, ha valamely ismert parancsot adunk meg, például: nyomtatás vagy táblázat beszúrása. A begépelést néhány példa felajánlásával és automatikus szövegkiegészítéssel is támogatja az Office. Így a nyomtatás szóból is elegendő az ny betűket begépelni, máris választhatunk a felajánlott lehetőségek közül. Ezt követően az Excel igyekszik teljesíteni kívánságunkat.

Bővebben...

Excel 2007 újdonságok röviden

táblázatkezelés, példa, e-könyv, e-book, könyv, titok, tanfolyam, tudás, gyakorlat, hatékonyság, e-learning, képzés, továbbképzés, súgó

Az Excel 2007 hosszú ideje a legnagyobb változással jelent meg. Sőt, tulajdonképpen már a legelső Excelek óta mostanáig szinte alig változott a felhasználói felület (ikonok, eszköztárak, menük), miközben a parancsok és eszköztárak száma sokszorosára növekedett. Az Office legfontosabb programjai a 2007-es változatban ezért is teljesen új felhasználói felületet kaptak, de a program teljesítményét is megnövelték (már több mint egy millió soros és 16 ezer oszlopos lehet egy táblázat), és különösen a formázásban rengeteg új szolgáltatást vezettek be (részletesen lásd a cikkeink között). A programverziók továbbfejlesztései természetesen nagymértékben befolyásolták a programnak a futtató környezettel kapcsolatos igényeit is. 

Bővebben...

Excel 2013: Munkafüzet megosztása

Az Excel 2013-ban újfajta módon, a felhőn keresztül is megoszthatjuk dokumentumainkat. A Megosztás almenüben végezhető megosztás előtt alkalmazzuk, vagyis ellenőrizzük a dokumentumot, csatolásokkal látjuk el, kiosztjuk a jogokat és korlátozásokat más felhasználók számára, digitális aláírással látjuk el a dokumentumot (hogy biztosíthassuk az eredetiség igazolását), ellenőrizhetjük a kompatibilitást a korábbi Excel változatokkal, valamint „készre jelentve” írásvédetté tehetjük.

Bővebben...

Excel 2013: Inquire - a munkalapok kapcsolatai

A munkafüzet belső kapcsolatai a munkalapok közötti hivatkozások. Az Inquire beépülővel ezek is elemezhetők.

  1. Kattintsunk az Inquire szalag Worksheet Relationship gombjára!
  2. A külön ablakban megjelenő kapcsolati háló az állapotsor listájával nagyítható.
  3. Az állapotsori kapcsolókkal áttekintő vagy részletes, illetve nyomtatási kép ablakot is megjeleníthetünk. A kapcsolati ábra a nyomtatási képből vagy az állapotsori ikonnal nyomtatható, tartalma  frissíthető.
  4. Egy adott munkalap előd és utód hivatkozásai, vagyis a munkalap más munkalapra hivatkozó és a munkalapra hivatkozó más munkalapok külön megtekinthetők az egyes munkalapok jeleire a jobb egérgombbal kattintva megjelenő helyi menüből.
Bővebben...

Excel 2013: Power View jelentések

 

Az Windows 8 RT változatával telepített Excel verziókban a következőkben bemutatott szolgáltatások nem használhatók. A Power View az Excel 2013 olyan, beépülő alapú kiegészítése, amelynek segítségével a döntéseket jobban támogató kimutatásokat, diagramokat (sőt Bing térkép-alapú kartodiagramokat) hozhatunk létre. Használatához szükséges az ingyenes Silverlight szoftver előzetes telepítése is.

Bővebben...

Excel 2013: Összegzés táblázatban

Az Excel 2013-ban a táblázathoz (listához) szintén adhatunk összegsort, azonban itt ezt külön, művelettel támogatják. Az összegsor beszúrásához jobb egérgombbal kattintsunk a táblázatba, majd adjuk ki a helyi menü Table / Totals Row parancsát, vagy jelöljük be a Table Tools – Design szalag Total Row (Összegsor) jelölőnégyzetét, illetve nyomjuk meg a Ctrl+Shift+T billentyűkombinációt! A táblázat utolsó sorát követően megjelenő összesítő sor egyik cellájára kattintva megjelenített legördülő listából választjuk az összegző függvényt (lásd a következő ábrát).

Bővebben...

Excel 2013: Feltételes összegzés

A Feltételes összegzés bővítmény már nem része az Excel 2010-2013-as alkalmazásnak. Az Excel régebbi verzióiban a Feltételes összegzés varázsló bővítménnyel a megadott feltételeknek megfelelő értékek összegét kiszámító képleteket lehetett írni. Ezt a funkciót a függvényvarázsló és számos új függvény, például a SUMIF és a SUMIFs váltja fel.

Bővebben...

Excel 2013: Inquire - a cellák kapcsolatai

A munkafüzet és munkalapok kapcsolatai a teljes munkafüzetre vonatkoztak. A cellakapcsolatok viszont egyetlen, konkrét, a parancs kiadása előtt kijelölt cellát érintik!

Megoldás:

  1. Kattintsunk az Inquire szalag Cell Relationship gombjára!
  2. A megjelenő beállító párbeszédpanelen kapcsoljuk be a megjelenítendő elemeket, megjelenítés mélységét, majd kattintsunk az OK gombra!
Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal