Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
Egyebek

Egyebek (37)

Firefox: Memóriahasználat ellenőrzése

A Firefox böngésző esetében többször megéltük már, hogy "felélte" a rendelkezésre álló memóriát. Ennek oka általában nem maga a böngészőprogram, hanem a különböző beépülők, illetve ideiglenesen letöltött webtartalmak. Ami ebből persze a Firefox számlájára írható az az, hogy a webtartalmak letöltése, egyes oldalak megjelenítése után nem minden esetben szabadítja fel a memóriát (például, ha webes adatbázisban rögzítünk adatokat, előbb-utóbb üzeneteket kapunk a memória fogyásáról, mely később a program leállását eredményezi).

Bővebben...

Bridge CS6: Képek kötegelt átnevezése

Gyakori feladat képeink csoportjainak átnevezése. Ez a Windows Intézőjében csak sziszifuszi módon, egyesével oldható meg. A Bridge fájlkezelőben arra is lehetőséget biztosítottak, hogy kijelölés nélkül egy teljes mappa, vagy annak előzetesen kiválasztott képeinek egy meghatározott szabály szerint adjunk nevet. A kötegelt átnevezéshez a helyi vagy az Eszközök menü Kötegelt átnevezés parancsát, illetve a Ctrl+Shift+R billentyűkombinációt használjuk (lásd az ábrát). Itt a Célmappa csoport beállításaival megadhatjuk, hogy az átnevezés helyben, vagy egy másik mappába mozgatással, esetleg másolatkészítéssel történjen.

Bővebben...

Az Office 2013 újdonságai

 

A 2013-as változatban az újdonságokból következtethetünk az új trendre, amikor is a szoftvereket szolgáltatásként kívánják nyújtani, mint az infrastruktúrát. Ennek megfelelően megváltozott a programok forgalmazása, telepítése is. Háttérbe szorulnak a kézzel fogható telepítő médiák (CD, DVD), a telepítő „anyag” többnyire letöltéssel érkezik, az alapértelmezett tárolóhely a felhő (interneten keresztül elérhető távoli tárhely), amelyen keresztül könnyen megoszthatjuk dokumentumainkat azokkal, akiket erre felhatalmazunk.

A 2013-as Office változatban megújították a program telepítését, indítását, a képek beépítését, az elrendezési módokat, a nyomtatást, az online sablonok elérését, a professzionális építőelemek dokumentumhoz adását, a program testre szabását.

Bővebben...

Acrobat X: Korábbi parancsok új helye

Az Acrobat X új felhasználói felületének köszönhetően könnyebb eligazodni a parancsok rengetegében. Ez viszont azzal járt, hogy a korábban megismert és gyakran használt parancsok is új helyre kerültek.

Ezeket a parancsokat most a jobb oldali, nyomógombokkal lenyitható panelen találjuk meg (lásd az ábrát és a táblázatot - mely csak kis részlet a változásokból).

Bővebben...

Joomla CMS: Mezőtartalom mozgatása

A Joomla tartalomkezelő rendszer esetében is használhatjuk a kijelölt szöveg mozgatására és másolására az egérhúzást. Egérrel úgy mozgathatunk kijelölt részleteket, hogy a kijelölt szöveg­részre mutatunk és az egér bal gombját lenyomva mozgatjuk az egeret. Az egérkurzor ekkor – a mellékelt ábra szerint – jellegzetesen megváltoztatja alakját.

Bővebben...

Acrobat X: Biztonság részletei

Az Acrobat PDF dokumentumainak biztonsági beállításait hagyományosan a Fájl/Tulajdonságok paranccsal, illetve a Ctrl+D billentyűkombinációval megjelenített párbeszédpanelen adjuk meg. Ez bővült az Acrobat X verzióban a jobb oldali Eszközök panel Védelem/Titkosítás parancsával.

A védelmi beállítások tulajdonságai itt is ellenőrizhetők, azonban a leggyorsabban akkor jutunk ezekhez az információkhoz (az Acrobat Reader programban is), ha a bal oldali panelen a Biztonsági beállítások (Lakat) ikonra, majd az Engedély részletei hivatkozásra kattintunk (lásd az ábrát).

Bővebben...

Acrobat X: Új felhasználói felület

Az Acrobat programot a 10. verzióján érte utol az a közismert jelenség, hogy bonyolultsága miatt át kellett dolgozni a felhasználói felületet. Az új felület sokkal kevesebb menüt tartalmaz. A régebbi parancsok mégis elérhetők maradtak a paneleknek köszönhetően.

Az ezeket a panelokat összefoglaló panelgyűjtők a munkaablak jobb oldalán jeleníthetők meg (valamint rejthetők el) a Tools (Eszközök), Comment (Megjegyzések), Share (Megosztás) hivatkozásokra kattintva. Alapállapotban a panelgyűjtők zárva jelennek meg, a felhasználható parancsokat a panel nevére kattintva gördíthetjük le. Itt megtaláljuk azokat a parancsokat, amelyeket korábban menüből használhattunk.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal