Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
AutoCAD

AutoCAD (45)

AutoCAD 2012: Kommunikációs felületek

 

 

 

Az egy képernyős rendszeren futtatott AutoCAD 2012 alapvető képernyő-üzemmódja a grafikus. Erről szöveges üzemmódra és onnan vissza egy gomb­nyomással, az F2 billentyű lenyomásával vagy a parancssorba gépelt SZÖVKÉP paranccsal, illetve a Nézet szalag Ablakok paneljének Felhasználói kezelőfelület > Szövegablak jelölőnégyzetével szövegesre, illetve a GRAFKÉP paranccsal grafikus képernyőre vál­tunk. Az előbbi megfelel a Nézet menü Megjelenítés > Szöveges ablak parancsának.

Bővebben...

AutoCAD 2013: A grafikus képernyő

 

 

 

A grafikus képernyő a rajz szerkesztésére, rövidebb üzenetek megjelenítésére, a rendszerablak kezelésére és a parancsok kiadására, az ember-gép párbeszédes üzemmód lebonyolítására szolgál. A program indítása után az állapotsori menüben választhatunk, hogy a 2D rajzolás, 3D modellezés, vagy a klasszikus AutoCAD munkaterületet szeretnénk betölteni.

Bővebben...

AutoCAD 2014: Nyílt vonallánc lezárása letöréssel

A 2014-es verziótól – ha a nyitott vonallánc kezdő és utolsó szakasza nem párhuzamos – a vonallánc bezárására használhatjuk LETÖR és LEKEREKÍT parancsokat, illetve a Kezdőlap szalag Módosítás paneljében található Letörés, Lekerekítés gombokat. A LETÖR parancs az utolsó – saroktól mért – letörési távolságot alkalmazza, azonban ennek alapértelmezése 0. Ilyenkor a két, összekötendő vonalszakaszt meghosszabbítja a program úgy, hogy egy pontban találkozzanak.

Bővebben...

AutoCAD 2013: Infoközpont

A programhoz rengeteg súgó­állo­mányt adnak, amelyeket egyetlen helyről, offline módon (tehát az Internet használata nélkül) is elérhetünk. Ez a hely az Info­központ, melynek ikonja a címsor jobb oldalán található. Az Info­központot a 2012-es változatban jelentősen átdolgozták, minden előnyös tulajdonságát integrálták az Autodesk Exchange ablakba.

A  Keresés ikon előtti mezőbe írjuk a kereső-kifejezést, majd az ikonra kattintsunk! Ekkor a program végignézi a beállított információforrásokat (Felhasználói kézikönyv, Parancsreferencia, Testre szabási útmutató, Új szolgáltatások bemutató, Útmutató az illesztő­programokhoz stb.) és a találatokat a – szintén beállítható számban – megjeleníti az új Autodesk Exchange ablakban (lásd az ábrát). Az ablakban magyar nyelvű ismertetést is kérhetünk, mint azt az ábrán bemutattuk. 

Bővebben...

AutoCAD 2014: Terv hírcsatornája

Megjelent a Terv hírcsatornája munkaablak, amelyen keresztül – mint egy rajzzal társított chat csatornán – a rajzon megjelölt részekhez megjegyzéseket fűzhetünk, azokat elküldhetjük munka­társainknak. A bejegyzéshez képeket is csatolhatunk.

Ezek a képek, fényképek származhatnak akár a a táblagéppel a terepi helyszínen felvett fényképek közül, melyek aztán beilleszthetők a tervdokumentáció vagy kísérő anyagai közé. A Hírcsatorna szolgáltatás alapértelmezés szerint megnyílik egy új rajz készítésekor. Ha kikapcsoltuk, vagy elrejtettük, akkor az Autodesk 360 szalagfülön, vagy a DESIGNFEEDOPEN parancssori paranccsal nyithatjuk meg.
A Hírcsatorna használatának előfeltétele, hogy bejelentkezzünk saját Autodesk fiókunkba. Ha még nem tettük volna meg, a hírcsatorna ablak felső részén látható hivatkozásra kattintva megtehetjük.

Bővebben...

AutoCAD 2013: Munkaterületek

Az AutoCAD eszköztárai, palettái elmozdíthatók – a 2013-as változatban már rögzíthetők is a munkaterület felett –, ki- vagy bekapcsolhatók (ha az összes ikont megjelenítjük, akkor szinte nem marad munkaterületünk a rajzoláshoz).

A 3D alapok munkaterület az alapvető térbeli szerkesztési és rajzolási parancsokat tartalmazza. A 3D modellezés munkaterület a modellezéshez jobban használható elrendezést nyújt, megjeleníti a 3D modellezés és a Szilárdtest szerkesztése szalagpanelt, elrejti a felesleges eszköztárakat.

Bővebben...

AutoCAD 2014: Lapfüles megjelenés

A megnyitott rajzokhoz kérhetjük a lapfüles megjelenést. Az ilyen megjelenéshez nyomjuk be a Nézet szalag Fájllapok gombját, vagy adjuk ki a parancssori FILETAB parancsot (lásd az ábrát)! A lapfülek bármely (az aktív ablakot maximálisra nagyító, elrendezett, lépcsőzetes) megjelenítésben a helyükön maradnak és az aktív ablak gyors kiválasztására szolgálnak.

Minden egyes megnyitott rajzhoz külön lapfül tartozik, amelyekre kattintva válthatunk aktív rajzot (amelyen dolgozunk). A lapfülek után, jobb oldalt találunk egy üres + lapfület, amelyre kattintva új rajzot hozhatunk létre. Ha ide kattintunk, megadhatjuk az új rajz számára használt rajzsablont. A lapfüles megjelenés megszüntetéséhez engedjük fel a Nézet szalag Fájllapok gombját, vagy adjuk ki a parancssori FILETABCLOSE parancsot!

Bővebben...

AutoCAD 2013: Parancskiadás és menüterületek

A parancsokat ikonokra kattintással, illetve a Parancs prompt után begépelve, vagy a menüterületekről kiválasztva is megadhatjuk. A parancsokat a testre szabás során a kettős kattintáshoz is köthetjük, vagyis objektumtípusonként megadhatjuk a végrehajtandó műveletet, amelyet a program az objektum felhasználásával hajt végre.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal