Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536
AutoCAD

AutoCAD (49)

AutoCAD 2014: Névvel ellátott objektumok kezelése

 

 

 

Az adatbevitellel kapcsolatos újdonság a tartalom és a kifejezéseken belüli keresés. Ezek segítségével az AutoCAD összes, névvel rendelkező objektuma egyszerűen alkalmazható.

A munkát gyorsítja, hogy bármely névvel ellátott objektum nevét begépelve, máris alkalmazhatjuk az objektumot. Például, ha van egy steel nevű kitöltési mintánk, akkor a parancssorba a steel szót begépelve, majd a rajz kitöltendő objektumába kattintva azonnal alkalmazhatjuk a kitöltést.

Bővebben...

AutoCAD 2014: Poláris és tárgyraszter követés

 

 

 

Az AutoTrack bekapcsolásával az objektumok adott szögben, vagy más objektumokkal való bizonyos kapcsolatban rajzolhatók, ideiglenes igazítási útvonalak segítik az objektumok pontos helyzetének és állásának kialakítását. Az AutoTrack alkalmazásakor két követési funkciót választhatunk: a poláris követést és a tárgyraszter követést. Az AutoTrack üzemmódot az állapotsoron található Poláris követés és Tárgyraszter követés gombokra kattintva kapcsoljuk be- vagy ki. A poláris követés az F10 és a tárgyraszter követés az F3 billentyűvel is bekapcsolható. Tulajdonságait az Eszközök/Beál­lítások paranccsal megjeleníthető Rajzolás párbeszédpanel-lapon állítjuk be.

Bővebben...

AutoCAD 2013: Eszközpaletta

A parancsok kiadását és kész modulok beillesztését meggyorsító eszközpaletta, a parancssorhoz hasonlóan átlátszóvá tehető. Az eszközpalettát az Eszközök menü Paletták / Eszközpaletták, illetve a parancssor ESZKÖZPALETTÁK parancsával vagy a Ctrl+3 billentyűkombinációval, illetve a Központi eszköztár, vagy a Nézet szalag Paletták nyomógombjával jelenítjük meg, vagy rejtjük el. Az eszközpaletta ablak alapértelmezés szerint a jobb oldali vezérlőpanel-sor, vagyis a műszerfal alatt jelenik meg, de húzással áthelyezhető.

Bővebben...

AutoCAD 2012: Kommunikációs felületek

 

 

 

Az egy képernyős rendszeren futtatott AutoCAD 2012 alapvető képernyő-üzemmódja a grafikus. Erről szöveges üzemmódra és onnan vissza egy gomb­nyomással, az F2 billentyű lenyomásával vagy a parancssorba gépelt SZÖVKÉP paranccsal, illetve a Nézet szalag Ablakok paneljének Felhasználói kezelőfelület > Szövegablak jelölőnégyzetével szövegesre, illetve a GRAFKÉP paranccsal grafikus képernyőre vál­tunk. Az előbbi megfelel a Nézet menü Megjelenítés > Szöveges ablak parancsának.

Bővebben...

AutoCAD 2013: A grafikus képernyő

 

 

 

A grafikus képernyő a rajz szerkesztésére, rövidebb üzenetek megjelenítésére, a rendszerablak kezelésére és a parancsok kiadására, az ember-gép párbeszédes üzemmód lebonyolítására szolgál. A program indítása után az állapotsori menüben választhatunk, hogy a 2D rajzolás, 3D modellezés, vagy a klasszikus AutoCAD munkaterületet szeretnénk betölteni.

Bővebben...

AutoCAD 2014: Nyílt vonallánc lezárása letöréssel

A 2014-es verziótól – ha a nyitott vonallánc kezdő és utolsó szakasza nem párhuzamos – a vonallánc bezárására használhatjuk LETÖR és LEKEREKÍT parancsokat, illetve a Kezdőlap szalag Módosítás paneljében található Letörés, Lekerekítés gombokat. A LETÖR parancs az utolsó – saroktól mért – letörési távolságot alkalmazza, azonban ennek alapértelmezése 0. Ilyenkor a két, összekötendő vonalszakaszt meghosszabbítja a program úgy, hogy egy pontban találkozzanak.

Bővebben...

AutoCAD 2013: Infoközpont

A programhoz rengeteg súgó­állo­mányt adnak, amelyeket egyetlen helyről, offline módon (tehát az Internet használata nélkül) is elérhetünk. Ez a hely az Info­központ, melynek ikonja a címsor jobb oldalán található. Az Info­központot a 2012-es változatban jelentősen átdolgozták, minden előnyös tulajdonságát integrálták az Autodesk Exchange ablakba.

A  Keresés ikon előtti mezőbe írjuk a kereső-kifejezést, majd az ikonra kattintsunk! Ekkor a program végignézi a beállított információforrásokat (Felhasználói kézikönyv, Parancsreferencia, Testre szabási útmutató, Új szolgáltatások bemutató, Útmutató az illesztő­programokhoz stb.) és a találatokat a – szintén beállítható számban – megjeleníti az új Autodesk Exchange ablakban (lásd az ábrát). Az ablakban magyar nyelvű ismertetést is kérhetünk, mint azt az ábrán bemutattuk. 

Bővebben...

AutoCAD 2014: Terv hírcsatornája

Megjelent a Terv hírcsatornája munkaablak, amelyen keresztül – mint egy rajzzal társított chat csatornán – a rajzon megjelölt részekhez megjegyzéseket fűzhetünk, azokat elküldhetjük munka­társainknak. A bejegyzéshez képeket is csatolhatunk.

Ezek a képek, fényképek származhatnak akár a a táblagéppel a terepi helyszínen felvett fényképek közül, melyek aztán beilleszthetők a tervdokumentáció vagy kísérő anyagai közé. A Hírcsatorna szolgáltatás alapértelmezés szerint megnyílik egy új rajz készítésekor. Ha kikapcsoltuk, vagy elrejtettük, akkor az Autodesk 360 szalagfülön, vagy a DESIGNFEEDOPEN parancssori paranccsal nyithatjuk meg.
A Hírcsatorna használatának előfeltétele, hogy bejelentkezzünk saját Autodesk fiókunkba. Ha még nem tettük volna meg, a hírcsatorna ablak felső részén látható hivatkozásra kattintva megtehetjük.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal