Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-
AutoCAD LT

AutoCAD LT (35)

AutoCAD LT 2013: Tálca beállítása

A Tálca beállítása paranccsal állítjuk be az állapotsor jobb oldali részén található értesítési terület („tálca”) működési tulajdonságait (lásd az ábrát).Az Ikonok megjelenítése a szolgáltatásokhoz jelölőnégyzet kapcsolja be vagy ki e szolgáltatások megjelenítését. A szolgáltatásokkal kapcsolatos üzenetek megjelenítését a Szolgáltatások értesítéseinek megjelenítése jelölőnégyzettel kapcsoljuk be.

A Megjelenítési idő választókapcsoló bejelölése után megadhatjuk a megjelenés idejét, a Megjelenítés a bezárásig választókapcsoló pedig a megjelenítés bezárásáig tartó üzemmódot állít be. Ez utóbbi esetben például a Kommunikációs központ figyelemfelhívó üzenete csak akkor tűnik el, ha az X ikonra kattintunk.

 

 

 

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Lapkészlet kezelő

Több, esetleg különböző tervezőktől, szakágaktól származó rajzfájl egyetlen tervezési projekt lapkészletbe foglalását segíti a Lapkészlet kezelő paletta, amelyet az Eszközök/Paletták > Lapkészlet kezelő paranccsal, a Központi eszköztár vagy a Nézet szalag  Lapkészlet kezelő ikonjával vagy a Ctrl+4 gyorsgombbal jelenítünk meg, vagy rejtünk el (lásd az ábrát).

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Rajz üzemmódok

Az üzemmódok kap­csolására általában több módszer is használható. A Rajzbeállítások párbeszédablakban a kapcsolóra kell kattintani vagy a Tab (illetve visszafelé Shift+Tab) gombbal rá kell állni, majd a szóköz gombot megnyomni. A bekapcsolást a paraméter þekapcsolt jelölőnégyzete jelzi. A kikapcsolt paraméterek jelölőnégyzete üres.

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Új feliratozásfigyelő

Új feliratozási szolgáltatás a Feliratozásfigyelő, amely kijelzi az érvénytelenné vált feliratokat, kapcsolódásukat vesztett asszociatív méreteket.

Bekapcsolva a feliratozásfigyelő az összes nem asszociatív feliratozást egy figyelmeztető jellel jelöli meg, egyúttal egy értesítő buborék jelzi az érintett, asszociativitásukat elvesztett feliratozások, méretek számát, valamint a feliratozásfigyelő ikonja az állapotsorban a piros + jelre változik (lásd az ábrát).

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Nyelvcsomagok használata

Az összes Autodesk szoftver esetében a telepítés során adunk meg egy alapértelmezett nyelvet. A legelterjedtebb programokhoz ezen az alapértelmezett nyelven túl más, támogatott nyelvi csomagok is választhatók, illetve tölthetők le utólag. Az ilyen nyelvi csomag telepítésével a felhasználói felület és a dokumentáció érhető el újabb nyelven. A telepítéskor a szoftver központi elemei nem változnak meg, csak a választott nyelven dolgozó felhasználók támogatásához szükséges szöveges karakterláncokat és dokumentumokat cseréljük le.

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Új súgó

A Súgó hagyományosan az F1 funkciógombbal, vagy a MENUBAR rendszerváltozó 1-re állítása után, a Súgó menüből jeleníthető meg (lásd az ábrát). Most azonban csak online súgót érhetünk el. Bár a Súgó menü Offline súgó letöltése parancsával ezt gépünkre telepíthetjük, a korábbi tartalom hiánya fájó. Az új súgóban ugyanis csak az talál meg valamit, aki tudja, mit keres. Kezdőknek, gyakorlatlanoknak egyáltalán nem javasolható. Nem érhető el a kézikönyv, tartalomjegyzék, tárgymutató sem…

Ez egy kezdőnek – még ha néhány oktató videót is kap – bizony elégtelen, de talán a haladó felhasználók számára is komoly hiányérzetet kelt. Sebaj, talán megnő a könyveink iránti kereslet…

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Objektumok elkülönítése

Az Objektumok elkülönítése parancs a kijelölt rajzelemeken kívül minden mást elrejt. Az Objektumok elrejtése parancs viszont a kijelölt objektumokat rejti el. Az Objektum elkülönítésének befejezése parancs befejezi az elszigetelő üzemmódot, vagyis a fenti módokon (vagy a megfelelő helyi menüből, illetve az Eszközök/Elkülönítés almenüből kiadott parancsokkal) elrejtett rajzelemeket mind megjeleníti.

Bővebben...

AutoCAD LT 2013: Autodesk Exchange Apps

A legnagyobb újdonság az Autodesk Exchange Apps. Az ezen a webhelyen, webáruházban elérhető alkalmazásokkal és modulokkal kibővíthetjük az AutoCAD funkcióit. Itt találunk ingyenesen letölthető és fizetős szolgáltatásokat is. Ez szervesen összeépül az Autodesk 360 szolgáltatással, amelynek segítségével felhő alapú megoldásokat kapunk, például:

  • Automatikus felhő alapú tárhelyet, amelyet rajzok megosztására, másolatok szinkronizálásra használhatunk. A rajz eredetije továbbra is saját gépünkön tárolható, de így biztosítható, hogy a megosztott másolaton feljogosított munkatársaink dolgozzanak, vagy csak megtekintsék azt.
  • Szinkronizálhatjuk egyéni beállításainkat. Így könnyen megoldható az egyéni beállítások átvitele különböző gépek között.
  • AutoCAD modelleket renderelhetünk Cloud szolgáltatásban. Erre a célra saját gépünknél akár nagyobb erőforrást is felhasználhatunk úgy, hogy közben rajzolhatunk, végezzük munkánkat a gépünkön.

 

 

 

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal