Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/templates/gk_instyle/lib/framework/helper.layout.php on line 164

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/mbljynfw/public_html/peterybooks.hu/includes/application.php on line 536

Photoshop Lightroom: Intelligens előnézet

Az 5. verziótól az intelligens előnézet funkcióval a képekről az összes beavatkozást tartalmazó előképet is menthetünk (automatikusan az eredeti kép mappájába), amely könnyebben, gyorsabban megjeleníthető, exportálható, ugyanakkor szinkronizálva van az eredeti, módosított képpel és annak minden változtatását megjeleníti. E kép mérete az eredetinek (a beavatkozások számától függően) töredéke. Az intelligens előnézeti kép akkor is használható marad a munkára, ha az eredeti képet tartalmazó külső meghajtó nem elérhető. Az eredeti képeket tartalmazó külső eszköz ismételt csatlakoztatásakor az intelligens előnézet szerkesztése során végzett változtatások átkerülnek az eredeti képre is.

Katalógus importálásakor az összes képhez automatikusan képezhetünk intelligens előnézetet, egyes képek esetében a Histogram panelen, az Original Photo parancsra kattintva alakíthatjuk ki a kép intelligens előnézetét. Ilyenkor megjelenik a Smart Preview párbeszédpanel, amelyen kattintsunk a Build Smart Preview gombra! Ezt követően már az intelligens előnézetet látjuk és a Histogram panelen is megjelenik az Original + Smart Preview parancs. Erre kattintva törölhető az intelligens előnézet.

Az intelligens előnézetekkel helyet szabadíthatunk fel, ha az eredetit egy nagyobb kapacitású, külső adattároló eszközön, az előnézetet pedig a gyors elérésű, például SSD belső tárunkon használjuk. Egy jellemző adat: digitális kamerával készített 500 darab, RAW kép 14 GB méretű, míg ezek intelligens előképe csak 400 MB tárhelyet igényel.

Az intelligens előképek alapértelmezett tárolóhelye a [katalógusnév] Smart Previews.lrdata mappa a katalógus eredeti tároló mappájában, meghajtóján.

Bővebben

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal