Hívja bizalommal támogató vonalunkat: +36-30-3059489 Kövessen minket:       google plus    Translate  

Üdvözöljük látogató, Ön itt bejelentkezhet, vagy létrehozhat fiókot
A+ A A-

Technikai bibliák

A technikai bibliák összefoglaló kategória, amely tartalmazza minden "monografikus", azaz egy-egy témát vagy szoftververziót általánosan tárgyaló valamennyi kötetünket. A bibliák emellett rendszerint kapnak egy kiegészítő fejezetet is, amely az adott szoftverrel foglalkozó legfontosabb weboldalak címeit, hivatkozásait tartalmazza. Az alábbi lista időrendben csökkenő, "halom szerű" rendezettséget mutat, azaz legfelül szerepelnek a legfrissebb, legalul a legrégebben kiadott kötetek. Ha valamit nem találnak, keressék a keresőmezővel, vagy a többi, téma szerint, hierarchikusan szervezett menüben.

Bővebben...

Excel 2016 újdonságok röviden

Excel 2016

Az Office 2016 Rendszer legelső szembeötlő újdonsága a telepítés gyorsasága, mely körülbelül tíz percet vesz igénybe. A másik ilyen feltűnő újdonság a lapfülek végén megjelent újabb fül, ahol a „Mondja el, mit szeretne tenni” szöveget felülírva megadhatjuk akár szöveges kívánságainkat is, de jobban járunk, ha valamely ismert parancsot adunk meg, például: nyomtatás vagy táblázat beszúrása. A begépelést néhány példa felajánlásával és automatikus szövegkiegészítéssel is támogatja az Office. Így a nyomtatás szóból is elegendő az ny betűket begépelni, máris választhatunk a felajánlott lehetőségek közül. Ezt követően az Excel igyekszik teljesíteni kívánságunkat.

Bővebben...

Excel 2007 újdonságok röviden

táblázatkezelés, példa, e-könyv, e-book, könyv, titok, tanfolyam, tudás, gyakorlat, hatékonyság, e-learning, képzés, továbbképzés, súgó

Az Excel 2007 hosszú ideje a legnagyobb változással jelent meg. Sőt, tulajdonképpen már a legelső Excelek óta mostanáig szinte alig változott a felhasználói felület (ikonok, eszköztárak, menük), miközben a parancsok és eszköztárak száma sokszorosára növekedett. Az Office legfontosabb programjai a 2007-es változatban ezért is teljesen új felhasználói felületet kaptak, de a program teljesítményét is megnövelték (már több mint egy millió soros és 16 ezer oszlopos lehet egy táblázat), és különösen a formázásban rengeteg új szolgáltatást vezettek be (részletesen lásd a cikkeink között). A programverziók továbbfejlesztései természetesen nagymértékben befolyásolták a programnak a futtató környezettel kapcsolatos igényeit is. 

Bővebben...

Könyvismertető: AutoCAD 2012 - Szövegkezelés (magyar változat)

83 oldal/2,74 MB   550 Ft

Könyvünk tömören, a kezdő és haladó felhasználók számára egyaránt érthető módon összefoglalja az AutoCAD 2012-es változatának szövegkezeléssel kapcsolatos tudnivalóit (amelyek a bekezdéses szövegeknél jó részben megváltoztak a 2010-es verzióban). A 2004-es programváltozatban új bekezdéses szövegszerkesztő ablakot készítettek, amelyben megjelent a Wordhöz hasonló vonalzó, a behúzás és a tabulátorok alkalmazása.  

A 2005-ös változatban pedig már minden szöveges objektumban alkalmazhatunk frissíthető (illetve automatikusan frissülő, azaz a megváltozott adattartalomhoz igazodó) mezőket is. A 2006-os változatban a bekezdéses szövegszerkesztő formázását dolgozták át.

A 2008-as változatban bevezették a felirat-léptékezési objektumokat, amelynek segítségével az egyes objektumokhoz különféle léptéket állíthatunk be, így az eltérő nagyítású nézetablakokban eltérő méretű objektumokként jelenhetnek meg. Továbbfejlesztették a Szövegformázási eszköztárat, új tulajdonságokat vettek fel ide, illetve megjelent a Bekezdés párbeszédpanel, amely már a szövegszerkesztőkhöz hasonló tulajdonságokat adhat a bekezdésekhez, végül megjelentek a dinamikus és statikus oszlopok (hasábok), amelyek hosszabb szövegek megjelenítésére ideálisak.

Betekintés a könyvbe!

 

 

 

Bővebben...

InDesign CS6: PNG exportálása

A kijelölés vagy oldaltartomány is exportálható képként. Ehhez adjuk ki a File menü Export parancsát, és a Fájl típusa listából válasszuk a PNG elemet! Adjuk meg a fájl nevét, elérési útját, majd kattintsunk a Save gombra!

Az ekkor megjelenő Export PNG párbeszédpanelen adjuk meg az exportálási paramétereket! Az ábrán látható, hogy milyen beállítások rögzíthetők.

 

 

 

Bővebben...

AutoCAD LT 2014: Poláris és tárgyraszter követés

Az AutoTrack bekapcsolásával az objektumok adott szögben, vagy más objektumokkal való bizonyos kapcsolatban rajzolhatók, ideiglenes igazítási útvonalak segítik az objektumok pontos helyzetének és állásának kialakítását. Az AutoTrack alkalmazásakor két követési funkciót választhatunk: a poláris követést és a tárgyraszter követést. Az AutoTrack üzemmódot az állapotsoron található Poláris követés és Tárgyraszter követés gombokra kattintva kapcsoljuk be- vagy ki. A poláris követés az F10 és a tárgyraszter követés az F3 billentyűvel is bekapcsolható. Tulajdonságait az Eszközök/Beál­lítások paranccsal megjeleníthető Rajzolás párbeszédpanel-lapon állítjuk be.

Bővebben...

Illustrator CC: Több fájl elhelyezése

Egyszerre több fájlt is kiválaszthatunk a Fájl menü Elhelyezés parancsával megjelenített párbeszédpanelen. A több fájl kiválasztásához használhatjuk a szokásos összefüggő kiválasztást, vagyis a Shift billentyű nyomva tartása közben az egymás után elhelyezkedő fájlnevek elejére és végére kattintást, illetve az egyedi elemek kiválasztását a Ctrl billentyű nyomva tartása közben kattintgatva.

Az így kiválasztott elemeket a párbeszédpanel Elhelyezés gombjára kattintást követően, kattintással és húzással helyezzük el, és méretezzük a dokumentumban. Ehhez felhasználhatjuk a beillesztést támogató okos segédvonalakat is.

Bővebben...
Feliratkozás az RSS csatornára

Jelentkezzen hírlevelünkre

Bejelentkezés vagy fiók létrehozása

fb iconBejelentkezés Facebookkal